L’OFICINA DE TURISME, A LA PÀGINA WEB MÉS VISITADA D'ARQUITECTURA
L’OFICINA DE TURISME, A LA PÀGINA WEB MÉS VISITADA D'ARQUITECTURA El portal ArchDaily situa el projecte entre els més destacats del momentLa nova Oficina de Turisme d’Olot ha entrat a formar part dels projectes recollits a ArchDaily, la pàgina web dedicada a l’arquitectura més visitada del món. Els creadors d’aquest portal amb projecció internacional seleccionen tota mena d’informacions relacionades amb l’arquitectura (actuacions, productes i esdeveniments...) perquè els arquitectes, dissenyadors i altres professionals puguin estar permanentment informats de les últimes novetats del sector.
 
Creat l’any 2008, ArchDaily s’ha consolidat com un dels llocs web d’arquitectura més importants del món. Els fundadors del portal ho atribueixen al fet de treballar amb els millors arquitectes per buscar les obres més destacades, entre les quals aquests dies s’hi troba l’Oficina de Turisme d’Olot. El projecte d’Arnau Estudi d’Arquitectura ocupa un dels llocs destacats del web. A les primeres hores de la seva publicació al portal, el projecte es va situar a la tercera posició de les obres més visitades (amb un total de 1.900 m’agrada).
 
Inaugurada el passat 18 d’octubre coincidint amb la festivitat de Sant Lluc, la nova Oficina de Turisme d’Olot s’ha ubicat a la cantonada dels carrers de Sant Rafel i de Francesc Fàbregas. Un dels elements destacats del projecte és l’entrada que s’ha obert des de la cantonada de la plaça Hospital. Permet comunicar les instal.lacions amb el pati de l’antic Hospital i, per tant, obrir-lo més a la ciutat donant a conèixer aquesta peça arquitectònica, una de les de més antiguitat d’Olot (amb elements que daten del segle XVI). Els treballs també han volgut potenciar els materials que vinculen l’espai amb el territori (amb la combinació dels elements metàl.lics i pedra a l’exterior i la fusta a l’interior) i posar de relleu la pròpia estructura del local, de volta de canó amb arcbotants.
 
La nova ubicació de l’Oficina de Turisme, que ofereix un nou concepte d’atenció, vol facilitar als visitants l’accés a aquest punt d’informació, situant-la en una zona més accessible, amb més aparcament a les rodalies i en una de les cantonades més concorregudes d'Olot per tal d'augmentar les 21.000 atencions a visitants realitzades per l'anterior emplaçament de l'Hospici al llarg del 2014.

El quiosc del vial Sant Jordi, una bona opció per aquesta tardor
Precisament, amb l’objectiu de continuar millorant l’atenció als visitants que aquestes últimes setmanes han visitat Olot s’ha instal•lat al vial Sant Jordi el quiosc turístic. Durant els caps de setmana dels mesos d’octubre i novembre, s’ha convertit en una alternativa més d’informació turística per totes aquelles persones que han passat per aquest sector d’Olot i que s’han interessat, entre altres qüestions, per l’oferta d’esdeveniments de la ciutat: Orígens, la Mostra Gastronòmica, la Fira de Sant Lluc...
 
Des del quiosc, s’han atès a un total de 1.581 persones, de les quals 122 s’han dirigit posteriorment al centre d’Olot. El cap de setmana amb més afluència va ser el Pont del Pilar durant el qual es van atendre 350 persones de d’aquest quiosc del Vial Sant Jordi. El cap de setmana el 14 i 15 de novembre, el personal de turisme del quiosc va oferir informació a 258 persones, motivats sobretot per visitar la Fageda d’en Jordà.
 
Els perfils de les persones ateses aquesta tardor al quiosc del Vial Sant Jordi han estat, bàsicament, de Barcelona ciutat i àrea metropolitana, seguits dels veïns de Girona, Tarragona i Lleida. Tot i que amb un percentatge inferior, la resta de visitants d’Olot provenien de diferents punts de l’Estat Espanyol: València, Astúria, Extremadura i Andalusia i, encara a més distància; els turistes francesos, alemanys i dels Països Baixos.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat