OCUPACIÓ TURÍSTICA DEL 86% MITJANA PER FESTES DEL TURA
OCUPACIÓ TURÍSTICA DEL 86% MITJANA PER FESTES DEL TURA Suposa un increment del prop del 27% en relació a l’any passatLes Festes del Tura han portat unes bones dades turístiques. Durant els dies de Festes, l’Oficina d’Informació ha augmentat un 7% les atencions fetes en relació a l’any passat. Pel que fa als allotjaments d’Olot han omplert aquests dies, de mitjana, el 86% de les places disponibles. Representa un increment del 26’8% en relació a l’any passat. Les nits amb més ocupació han estat aquest passat divendres amb un 95’3% de les places plenes i dissabte amb el 93%. 

La Festa Major d’Olot ha estat el colofó a una temporada d’estiu en què Olot ha continuat augmentant el número de persones ateses a l’Oficina de Turisme. Durant els mesos de juliol i agost, 8.575 han demanat informació a l’Oficina, una xifra que representa un increment del 9% respecte als mateixos mesos de l’any passat. L’increment del mes de juliol ha estat del 18’8% mentre que a l’agost ha estat del 3’7%. Durant el mes passat, l’Oficina d’Informació Turística va batre el rècord d’atencions. El dimarts 8 d’agost, 342 persones van demanar informació a l’Oficina, una xifra que no s’havia registrat mai des de l’any 2010 en què es comencen a recollir dades d’atencions.    
 
Pel que fa als allotjaments de la ciutat, durant el juliol i agost s’ha assolit un 65’5% d’ocupació mitjana, amb una disminució de 4’6 punts respecte al 2016. La raó d’aquest descens es deu sobretot al fet que durant l’any passat es va portar a terme el rodatge a la comarca de la pel·lícula “Estiu 1993” de Carla Simon, amb el conseqüent augment de pernoctacions dels actors, equips de rodatge, tècnics, etc. Durant el mes d’agost l’ocupació ha estat del 72% de mitjana, tot i que els dies al voltant del 15 d’agost, s’ha superat el 90%.

La procedència dels turistes ha estat majoritàriament de Catalunya (36’7%), sobretot de comarques de Barcelona, i també d’Europa (30’3%), amb França, Països Baixos i Bèlgica al capdavant. Lleugerament inferior ha estat el percentatge de visitants procedents de l’Estat Espanyol (25’1%): València, Euskadi i Madrid són les comunitats de les quals Olot rep més persones interessades en visitar la ciutat i la comarca. La gran majoria (56%) arriben motivats per a descobrir la natura i en concret els volcans, i reben informació d’indrets com el volcà Montsacopa, la Moixina i el Parc Nou. També es mostren interessats en fer activitats (rutes a peu o en bicicleta) i visitar els museus.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat