II PREMI JOAN PETIT DE CONTE INFANTIL
II PREMI JOAN PETIT DE CONTE INFANTIL L'Escola d'Art i la Fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer han presentat l'obra aquest matíFruit de la col.laboració de l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot aquest dijous 10 de març es presenta a l’Ajuntament d’Olot el treball d’il.lustració i maquetació realitzat pels alumnes del centre del llibre de contes que edita la Fundació Amics Joan Petit Nens (el relat guanyador, més tres de finalistes del Premi literari Joan Petit 2015). L’obra sortirà a la llum el proper diumenge 13 de març en el lliurament dels premis Recvll-2016 a Blanes.

És el segon any consecutiu, que l’Escola d’Art d’Olot s’encarrega de la maquetació del conte. Si bé a la primera edició, Pilarín Bayés va il.llustrar l’obra, en aquesta ocasió deixa la responsabilitat als alumnes del centre. El regidor d'Educació, Jaume Mir, ha destacat "la feina feta des de l'Escola d'Art i la iniciativa de la Fundació Joan Petit tirant endavant una obra amb grans valors i finalitat".

El llibre és una recopilació de narracions presentades al concurs, i que inclou la guanyadora i les finalistes. La Mònica Esteo, alumna de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot, va il.lustrar el relat guanyador. Alumnes de gràfic del centre van encarregar-se de la maquetar i mentre que alumnes d'il.lustració el van dibuixar: Míriam Muñoz, Sergio Peña, Aleix Ros, Gemma Planas i Andrea Rodríguez, tots ells EASD d’Olot. Pilarín Bayés col.labora amb un auca. La Fundació Joan Petit promotora del Premi Joan Petit de Conte Infantil, que enguany celebra la tercera edició dels premis, publica en un format original l’edició inèdita de  l’any anterior.

La finalitat del premi i la seva publicació, té per objecte poder-la repartir com a regal a totes les plantes dels hospitals on hi ha oncologia pediàtrica, a més d’explicar-se per la festa dels contes de Sant Joan a Blanes i fer-ne una bona difusió per Sant Jordi i per la Festa- Torneig Joan Petit – 2016 que es celebra el 4 de juny a Mataró, per poder col.laborar amb la Fundació.

L’any 2010, Olot ja va ser ciutat Joan Petit. L’Ajuntament d'Olot, el Club Hoquei Olot, l’Escola Municipal d’Expressió (EME) i artistes com en Tavi Algueró i l'Angel Rigall (que van fer el gegantó Joan Petit apadrinat pels Gegants d'Olot) són i han estat col.laboradors de la Fundació, que ja té setze anys de vida i que continua treballant entre, d’altres objectius, per la recerca del càncer infantil.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat