NOVA FASE D’OBRES A LA RESIDÈNCIA SANT JAUME
NOVA FASE D’OBRES A LA RESIDÈNCIA SANT JAUME Amb un pressupost de 800.000 euros, s’obrirà un nou accés des del pati de l’antic hospital i es construirà una nova sala d’estada per als avis, entre



La residència Sant Jaume afrontarà aquest 2019 una nova fase d’obres. Properament, s’iniciarà una nova fase dels treballs perquè el centre pugui continuar desplegant el model d’atenció a la gent gran centrat en la persona. El regior de Benestar Social, Pep Berga, i l'alcalde Josep M. Corominas, han presentat aquest matí aquseta nova fase de remodelació "perquè els usuaris puguin envellir com a casa, les instal·lacions s’han anat adaptant a les seves necessitats per tal de garantir una major autonomia".

 

El passat mes d’octubre la residència Sant Jaume va obrir la primera unitat de convivència (la segona que es posa en marxa a Catalunya). Situada al primer pis de l’antic hospital, està formada per uns espais més petits, personalitzats i moderns, on l’usuari pot decidir en cada moment com és el seu dia a dia. Des d’aquesta tardor, 17 persones viuen en aquesta planta de l’antic hospital que, els mateixos residents van decidir que s’anomenés Sant  Rafel. El color de l’habitació, la decoració del menjador, quina activitat volen fer o què volen posar a la terrassa... són altres decisions del seu dia a dia que van prenent amb el suport dels professionals del centre.

 

A més de la nova unitat de convivència, la primera fase d’obres de la Residència Sant Jaume també va suposar la construcció d’una nova sala d’estar amb accés a la terrassa, noves habitacions i la renovació de la cuina, a més d’una nova escala i d’altres elements de seguretat. Els treballs, amb un cost de 700.000 euros, formen part del projecte de remodelació per posar al dia l’edifici de l’antic hospital i continuar millorant la qualitat de vida dels seus residents.

 

La remodelació seguirà aquests propers mesos amb noves actuacions, com la que permetrà construir un nou accés a la residència des del pati de l’antic hospital. Els treballs també contemplen la creació d’una nova sala d’estada per a la gent gran, així com la millora del sistema de climatització, la instal·lació d’un nou ascensor i altres mesures de seguretat a les instal·lacions de l’antic hospital. Aquestes properes setmanes s’aprovarà el plec de clàusules perquè tirin endavant les obres, que tindran una durada de sis mesos i un pressupost de 804.000 euros.

 

El projecte també contempla en futures fases la creació de tres àrees més de convivència per continuar avançant en la implantació del model d’atenció centrat en la persona en un centre, que té 65 usuaris. Amb futures inversions, la residència Sant Jaume podria ampliar la seva capacitat fins a per poder atendre un centenar de persones.

 



imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat