ELS CATÒLICS: 70 ANYS ORGANITZANT L’ARRIBADA DELS REIS A OLOT
ELS CATÒLICS: 70 ANYS ORGANITZANT L’ARRIBADA DELS REIS A OLOT A partir del 2 de gener, la Plaça Clarà tornarà a acollir el campament reialUns 300 patges desfilaran el proper 5 de gener a la Cavalcada de Reis d’Olot. El seguici sortirà a 2/4 de 7 de la tarda de la plaça Clarà i recorrerà el centre d’Olot passant pels carrers Mulleras, Serra Ginesta i Sant Esteve fins al passeig d’en Blay. Just davant dels trons instal.lats al capdamunt del Firal, l’alcalde els farà el lliurament de la clau de la ciutat que obre totes les portes de les cases per tal que, durant aquesta nit màgica, Ses Majestats puguin fer entrega dels regals.

“Com a novetat, aquest any desfilaran a la cavalcada els responsables del temps, els patges que allarguen les hores i els minuts perquè els tres Reis puguin entrar a totes les cases en una sola nit” ha explicat el representant de la cavalcada i campament reial dels Catòlics, Andreu Oliveras. Des dels Catòlics es fa una crida a tots els olotins per omplir el Firal i veure l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar. Una vegada, Ses Majestats s’hagin assegut als trons començarà el Concurs de Fanals Miquel Gou. Un jurat format per artistes locals escollirà els deu millors fanals artesanals. Els premis es lliuraran a les nou del vespre i consistiran en un lot de jocs i material didàctic.

El 2 de gener s’obrirà el campament reial que, instal.lat a la plaça Clarà, es podrà visitar fins al dia 5 a la tarda, just abans d’iniciar la cavalcada. Durant tots aquests dies, uns guies portaran als assistents per grups a veure al mag, als cuiners, al fanaler, a la caramel.lera, al carboner, als carters i a la setantena de patges vinguts expressament d’Orient. L’any passat més de 2.000 infants van passar pel campament, que cada any registra més cues per accedir-hi. Per poder garantir una bona visita al campament, l’organització ha decidit que, a partir de les nou del vespre, ja no es podran afegir nous visitants, tot i que es deixarà entrar al recinte a les famílies que estan esperant per fer-ho. 

Un any més, el campament reial ofereix tallers de manualitats. A partir de 2/4 de 12 del matí dels dies 3, 4 i 5 de gener i a les 2/4 de 4 de la tarda del 3 i el 4 de gener, començaran tallers de manualitats per tal que els nens aprenguin a fabricar objectes relacionats amb Ses Majestats.

El  campament inicia enguany un canvi d’imatge. De la mà del dissenyador olotí Jordi Vayreda s’anirà renovant l’estètica del muntatge de la plaça Clarà, de manera progressiva des d’aquest any i al llarg de les properes edicions. Andreu Oliveras també ha explicat que “una altra de les novetats és que la cavalcada i el campament reial fan aquest any el salt a les xarxes socials. Per això, animem a la gent que pengi fotografies dels dos actes a la xarxa social Instagram amb l’etiqueta #ReisOlot16”.

Tota la informació de la cavalcada i el campament reial es pot trobar a la pàgina web dels Catòlics www.elscatolicsolot.cat i al programa en forma de carta per anar a esperar els Reis que es lliurarà a tots els infants de P-3, P-4, P-5, 1r i 2n de primària de les escoles d’Olot. El dibuix que aquest any il.lustra la carta és obra d’Ian Codinach, alumne de l’Escola Pia d’Olot. Per primer any, s’ha proposat a un centre educatiu que s’encarregui de dibuixar la imatge de la carta, amb l’objectiu que, a partir d’ara, cada any es demani a una escola diferent.

D’altra banda, des d’ara i fins a mitjans de gener, es pot veure a la sala El Caliu una exposició sobre el campament reial d’Olot, amb material de l’edició de l’any passat per anar fent boca de cara a l’arribada dels patges reials.

La presidenta dels Catòlics, Anna Roca, ha destacat que “aquest 2016 farà 70 anys que els Catòlics organitza l’arribada dels Reis d’Orient a Olot i 17 anys que muntem el campament a la plaça Clarà”. Roca ha subratllat “la feina que, de manera desinteressada, realitzen els voluntaris que treballen tot l’any en la cavalcada i el campament, així com els suport dels col.laboradors que el fan possible, entre ells, l’Ajuntament d’Olot”. A part dels patges i els organitzadors són moltes les persones de la ciutat que col.laboren en fer-lo realitat.

La cavalcada d’Olot i el campament reial s’han convertit en actes de ciutat per la gran mobilització de gent que implica i la resposta que obté per part dels veïns de la ciutat, de la resta de la comarca i de molts altres municipis de tot Catalunya. El campament reial d’Olot es va organitzar per primera vegada fa 17 anys i s’ha consolidat com un referent a casa nostra. L’any passat, per exemple, va venir expressament a veure el campament reial d’Olot grups de famílies d’arreu de les comarques gironines, de la Catalunya Central i de l’àrea metropolitana de Barcelona. El regidor de Cultura d’Olot, Josep Berga, ha accentuat “la singularitat del campament reial que tenim a la nostra ciutat i que, en canvi, no trobem a altres punts de Catalunya”. Per això, Berga ha felicitat als Catòlics “per aquests 70 anys fent possible que el 5 de gener sigui una de les nits més màgiques de l’any”.

Els preparatius per als actes d’arribada dels Reis Mags a Olot coincideix amb la renovació de la junta dels Catòlics. Anna Roca ha assumit la presidència de manera provisional i el mes d’abril es constituirà la junta directiva que marcarà el rumb de l’entitat als propers quatre anys. Mentrestant, tots els esforços estan posats en la cavalcada i el campament reial.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat