OLOT ACULL LA VI TROBADA CASTELLERA DE COLLES GIRONINES
OLOT ACULL LA VI TROBADA CASTELLERA DE COLLES GIRONINES Aquest diumenge a partir de les 11h a la plaça MajorCoincidint amb el 15è. aniversari dels Xerrics d’Olot, la colla garrotxina ha volgut acollir la Trobada de Colles Castelleres Gironines que enguany arriba a la seva sisena edició. El president dels Xerrics, Pedro de Haro, ha explicat que “serà una gran diada castellera que reunirà centenars de castellers , convertint Olot en el centre casteller gironí d’enguany”. Aquesta Trobada, des de l’edició de l’any passat, ha vist augmentar de forma considerable les colles participants, amb la creació de quatre colles els darrers sis anys a les comarques gironines. No és habitual poder gaudir d’una gran trobada castellera en terres gironines, on la tradició dels castells no està tant arrelada. El regidor de Cultura, Pep Berga, ha fet una crida “a participar de la jornada d’aquest cap de setmana i a donar suport als Xerrics”.

Set colles de les comarques gironines es trobaran a plaça per realitzar una esplèndida Diada on es podrà gaudir d’un gran ventall de castells, dels diferents nivells de les colles participants, tant en solitari com de forma simultània.

Aquesta Diada, en ésser diferent en el nombre de colles habituals que es troben en una actuació habitual, disposarà d’un format també una mica adaptat per tal d’agilitzar la jornada, i que farà que en alguns moments es pugui gaudir de més d’un castell alçant-se alhora.
Tot i ser una actuació quan tot just comença la temporada castellera de debò, les colles intentaran dur els seus castells límit a plaça. És més que provable que el públic pugui gaudir de castells de vuit, tals com el 3d8 i el 4d8, tota la gamma de castells de set (5d7, 4d7a, 3d7a, 4d7, 3d7, potser també el 7d7...), així com també castells de sis.

Els Xerrics porten quatre temporades realitzant el 3d7  i 4d7 amb solvència, i en aquesta diada podrien portar-hi el quatre de set amb agulla/pilar, que fou descarregat per primera vegada l’octubre de la temporada passada, i que d’aquesta manera aconseguirien avançar cinc mesos el seu millor registre. Mobilitzaran el centenar de camises que són necessàries per tal fita, i si al llarg de la temporada aconsegueixen augmentar el nombre de castellers, es troben en disposició de millorar els seus registres amb nous castells.  A la finalització de la Diada Castellera les colles es reuniran per fer un dinar de germanor amb un comiat festiu.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat