OLOT TORNA A FORMAR PART DELS PLANS DE FOMENT TURÍSTIC
OLOT TORNA A FORMAR PART DELS PLANS DE FOMENT TURÍSTIC La millora del volcà de Sant Francesc, entre les actuacions subvencionades per la Generalitat a través de la taxa turísticaL’any 2014 la Generalitat va obrir una primera convocatòria dels Plans de Foment Turístic, una línia d’ajuts finançada amb els ingressos generats per l’impost sobre les estades en establiments turístics (la taxa turística). El Consell Comarcal de la Garrotxa va presentar-hi el projecte “La Garrotxa terra de volcans, cultura i identitat” a partir de les propostes presentades pels diferents Ajuntaments de la comarca i coordinats a través de Turisme Garrotxa. Els Plans de Foment Turístic van rebre un total de 114 sol.licituds de les quals la Generalitat només va seleccionar-ne 17, un dels quals i amb la desena millor puntuació, va ser el de la Garrotxa.

La primera edició dels Plans de Foment Turístic han suposat una subvenció de 389.167,93 per fer possible una vintena d’actuacions a diferents municipis de la Garrotxa. En total, s’han invertit 648.613 euros per actuacions d’àmbit comarcal com, per exemple, la millora de la senyalització turística, el desenvolupament de l’APP Garrotxa Itinerànnia o l’adquisició d’un software per al recompte de visitants. La construcció d’una zona de pícnic a Sant Jaume de Llierca, la millora dels accessos als gorgs del Riu Brugent a les Planes d’Hostoles, la renovació de l’exposició permanent de l’Estada Juvinyà de Sant Joan les Fonts i la construcció de la nova Oficina de Turisme d’Olot són altres de les actuacions que s’han portat a terme.

Els bons resultats obtinguts ha fet que des de la Garrotxa s’hagi decidit tornar a presentar una nova sol.licitud per a la segona convocatòria dels Plans de Foment Turístic. Enguany, s’han presentat 81 projectes dels quals la Generalitat n’ha resolt favorablement 21 amb un import màxim de subvenció de 400.000 €. La Direcció General de Turisme ha concedit una ajuda de 341.037,78 euros al projecte “Garrotxa, terra de volcans, cultura i identitat. Fase 2” que preveu inversions de 682.075,57 euros per als propers tres anys. Entre les accions programades hi ha l’adequació d’un espai singular al municipi de Castellfollit de la Roca, millores a la senyalització turística de Les Preses i la Vall de Bianya a més d’actuacions incloses dins del projecte del Centre dels Volcans d’Olot. L’alcalde Josep M. Corominas ha subratllat “l’aposta per posar en valor el territori i el treball conjunt, crec que han estat determinants perquè des de la Generalitat ens hagin concedit aquesta nova ajuda”. Sobre l’actuació programada a Sant Francesc Coromina ha afirmat que “creiem que hem de millorar l’estat del fortí i incorporar nous serveis a un dels punts més visitats de la ciutat”. 

La Garrotxa és l’única comarca de tot Catalunya que ha entrat a formar part per segona vegada consecutiva dels Plans de Foment Turístic. El treball conjunt realitzat pels ajuntaments amb el Consell Comarcal i coordinat per Turisme Garrotxa ha estat determinant perquè la Direcció General de Turisme hagi renovat el compromís amb el territori amb la concessió d’aquesta nova ajuda per als anys 2015 al 2017. Les dues convocatòries de Pla de Foment Turístic hauran suposat l’arribada a la comarca de 730.205,71 euros, el que representa el 55% total de la inversió realitzada que ha pujat al 1.330.688, 78 euros (la resta ha estat assumida pels ajuntaments que promouen cada actuació).


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat