MILLORES A L'APARCAMENT DE L'ESCOLA DE SANT ROC
MILLORES A L'APARCAMENT DE L'ESCOLA DE SANT ROC S'ha arranjat aquest espai, que dóna servei al centre educatiu i a l'Estadi AtletismeAmb la inauguració de l’escola de Sant Roc, el juny de l’any 2013, es va posar en marxa un aparcament als terrenys del costat de les noves instal.lacions del centre educatiu. El pàrquing, inicialment de terra, es va anar erosionant amb la seva utilització (majoritàriament per vehicles particulars i ocasionalment autocars) a més de les inclemències meteorològiques.

En diferents reunions entre l’Ajuntament i l’Associació de Veïns del barri de Sant Roc s’havia posat de manifest la necessitat de millorar l’estat de l’aparcament que, donat que es troba dins del Parc Natural de la Zona Volcànica, calia que incorporés  un seguit de mesures que tinguessin en compte la seva integració ambiental. L’alcalde Josep M. Corominas, el regidor de Serveis Urbans, Josep Gelis i el president de l’Associació de Veïns de Sant Roc, Toni Moreno, han visitat aquest matí les obres realitzades a l’aparcament. Moreno ha agraït a l’Ajuntament “haver pogut portar a terme la millora del pàrquing, molt reclamada pels veïns del barri” mentre que el regidor Josep Gelis, ha destacat “la millora que els treballs han suposat per aquest espai de la ciutat i la feina realitzada conjuntament amb el Parc Natural”.

L’aparcament de l’escola de Sant Roc i de l’Estadi Atlètic té capacitat per a 34 cotxes (inclou una plaça per un vehicle de mobilitat reduïda), un espai d’aparcament per a 4 motos i 4 bicicletes. Els treballs s’han centrat en un àmbit d’actuació de 1.517 m2 en els que s’ha col.locat paviment de formigó especial amb àrid basàltic des de l’encreuament dels carrers Córdova i Jaén. En el primer tram, des de la confluència d’aquests carrers i fins a la porta del pati de l’escola, s’ha format una cuneta de peces de formigó per la recollida d’aigües pluvials, amb un embornal connectat a la xarxa municipal. El projecte també ha suposat la instal.lació de 4 lluminàries amb suports de columna de 7 metres d’alçada, l’estesa de canalitzacions per al pas de futur cablejat i la plantació d’arbres i gespa a les zones enjardinades.  Els treballs han tingut un cost de 86.682 euros.

D’altra banda, aquests dies també finalitzen les obres d’eliminació de la illeta situada a l’encreuament dels carrers Castella-Lleó i Ronda Fluvià. Per poder millorar la funcionalitat i mobilitat d’aquest punt de la ciutat, s’ha procedit a la concentració de l’espai de la calçada i l’ordenació dels espais i itineraris per a vianants. Els treballs han tingut un pressupost de 14.000 euros.

Conservació del paviment de les vies públiques d’Olot
L’aparcament de l’escola de Sant Roc i l’eliminació de la illeta de l’encreuament dels carrers Castella-Lleó i Ronda Fluvià formen part de les actuacions incloses en el Projecte de conservació del paviment de les vies públiques d’Olot. Durant aquest 2015, s’han asfaltat un total de 13.500 m2 de carrers dels diferents barris de la ciutat amb una pressupost de 250.000 euros. Aquest any ha finalitzat el Projecte de conservació del paviment de les vies públiques d’Olot iniciat l’any 2011 i que ha suposat una inversió superior al milió d’euros. L’alcalde, Josep M. Corominas, ha explicat que “tot i que inicialment havíem previst una partida de 250.000 euros anuals, al final hem optat per destinar-ne 350.000 per donar resposta a les necessitats dels diferents barris”. Ara s’està elaborant el nou document que definirà les actuacions programades i les prioritats d’execució per als propers 4 anys.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat