CONÈIXER OLOT A PARTIR DEL PROJECTE VILES FLORIDES
CONÈIXER OLOT A PARTIR DEL PROJECTE VILES FLORIDES Un recorregut per 50 punts d’interès de la ciutat, que ha presentat candidatura per acollir l’acte de reconeixement a les Viles FloridesAmb l’arribada del bon temps, Olot ha iniciat un seguit d’actuacions emmarcades en el projecte de Viles Florides. En primer lloc, la millora dels espais verds dels diferents barris d’Olot. Ja s’ha plantat gespa i flors al parterre de l’entrada al barri de Benavent i a les properes setmanes s’actuarà a Montolivet, Les Planotes i els Desemparats.

 

Amb l’arribada de la primavera també s’han col·locat nous conjunts florals penjats a diferents punts de la ciutat. A les últimes tres setmanes, se n’han instal·lat fins a 71 repartits entre la plaça Major, la del Carme, el carrer de Sant Rafel i la pujada de la Solfa, entre altres ubicacions. En tots els casos s’han plantat flor de temporada, com petúnies, geranis, margarides i moniatos.

 

Al pati de l’antic Hospital Sant Jaume, s’hi ha col·locat una quinzena de jardineres, cadascuna amb dos geranis, per recrear l’ambient d’un pati andalús. D’acord amb els responsables de la residència, s’ha volgut ornamentar aquest espai de la ciutat que ha quedat més a l’abast dels ciutadans amb l’obertura, el passat mes d’octubre, d’un accés directe des del carrer Francesc Fàbrega amb la inauguració de la nova Oficina de Turisme.

 

Per donar a conèixer el projecte Viles Florides, l’Ajuntament d’Olot ha ofert un recurs educatiu als escolars de la ciutat. 250 alumnes de primària de 5 centres educatius d’Olot (l’Escola Cor de Maria, El Morrot, Malagrida, Sant Roc i el Volcà Bisaroques) han seguit les sessions impartides per un tècnic de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya. A l’espera d’organitzar-ne una segona convocatòria, ara el projecte es vol fer arribar als casals de la gent gran d’Olot amb sessions informatives que tindran lloc aquests properes mesos.

 

“Des de l’Ajuntament també volem animar els particulars i entitats perquè puguin participar del projecte Viles Florides” ha explicat el regidor Josep Gelis. L’Associació de Comerciants d’Olot va organitzar el cap de setmana passat l’Emprimavera’t, l’entrega de 2.000 flors als clients que fessin una compra mínima a un dels establiments associats alguns dels quals van crear un aparador davant del seu establiment. A les associacions de veïns també se’ls informa de la possibilitat d’inscriure espais enjardinats, conjunts ornamentals o bé plantes singulars a les diferents categories del certamen Viles Florides, del qual Olot ostenta el màxim guardó (la qualificació de 4 flors d’honors).

 

El regidor de Serveis Urbans i Espai Públic Josep Gelis també ha anunciat que “hem presentat candidatura perquè la ciutat aculli la celebració de l’acte de reconeixement de Viles Florides d’aquesta propera tardor”. A l’espera de conèixer la decisió s’han impulsat altres actuacions per ampliar la difusió dels punts d’interès que la ciutat ofereix en aquests moments. S’acaba d’editar una publicació que recull els 50 espais naturals, singulars i emblemàtics, passeigs i places arbrades que es poden trobar a la ciutat i que es poden visitar a peu o bé amb cotxe. En total s’han editat més de 6.000 díptics informatius que, a partir d’avui, es poden trobar a l’Oficina de Turisme.

Trobareu més informació a vilesflorides.olot.cat


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat