EL MOT COMENÇA A ESCRIURE VIDES
EL MOT COMENÇA A ESCRIURE VIDES La setmana passada va tenir lloc a Girona i aquest dijous, arriba a OlotAquest dijous s'ha inaugurat a Olot el MOT, el Festival de Literatura, que la setmana passada ja va començar a Girona. El tema de la tercera edició del MOT, “Vides escrites. Escriure vides”, explorarà els processos creatius que hi ha darrere les biografies literàries, unes vides novel·lades que abracen des de les vides rebels de John Banville fins a les bèsties de Mia Couto, passant pels impostors de Cercas i Barbal, els jos d’Amélie Nothomb, les muses de Cristina Masanés, els pares de Luis Landero, Vicenç Villatoro i Antonio Garriga Vela o les dones silencioses de Juan José Millás i Monika Zgustová. Completen el programa una llarga llista de reconeguts autors, entre els quals també trobem David Foenkinos, Carlos Fonseca, Gonçalo M. Tavares, Alicia Giménez bartlett, Najat El Hachmi, Imma Monsó, Stefanie Kremser, Juan Tallón, Lluís Juste de Nin, Toni benages, Sebastià Roig, Perico Pastor, Albert Forns, Nuria barrios, Juan Antonio Masoliver Ródenas, Eva Vàzquez, Martí Domínguez, Jordi Nopca i Jordi Puntí.

 

A més dels diàlegs centrals amb els autors convidats, els dissabtes al matí podrem gaudir dels Ver-MOT, una combinació de conversa i lectura que a Girona ens endinsarà en les vides escrites de Picasso, amb Toni Orensanz, David Cirici, Antonio Garriga Vela i Josep Pastells, tots ells presentats per Toni Puntí, mentre que a Olot ens preguntarem per què tants escriptors han volgut escriure la vida d’un personatge tan emblemàtic com Jacint Verdaguer. Conduït per Xavier Albertí, hi participaran Andreu Carranza, Enric Casasses, Narcís Comadira i Miquel de Palol.

La programació també inclou espectacles escènics, com La petita història d’en Joseph, una lectura dramatitzada a càrrec de Cristina Cervià a partir d’un conte inèdit de Vicenç Pagès, que es podrà veure a la Biblioteca Carles Rahola de Girona, i Ventura, amb David Planas i Meritxell Yanes, que transformarà Can Trincheria, a Olot, en un escenari de vida, o l’espectacle familiar Irakurriz, amb Shakti Olaizola, a la plaça del Teatre d’Olot. La presentació-concert Jo no hi era però me’n recordo, amb Quico Pi de la Serra, Julià Guillamon i Joan Sala, director de l’editorial Comanegra, posarà punt i final a l’edició d’enguany del MOT a la Sala La Carbonera d’Olot.

 

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES DEL MOT

La voluntat de complicitat amb les entitats i institucions de les dues ciutats, que també proposen activitats, se suma per arrodonir una programació que omple de paraules i pensament les dues setmanes. L’exposició ‘Vides miNÚScules’, del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI), la taula rodona Joaquim Ruyra, literatura i sensació que organitza la Càtedra Josep Pla de Literatura i Periodisme de la Universitat de Girona, o la presentació del llibre Les set caixes, de Dory Sontheimer a càrrec de la Biblioteca del Call. Institut d’Estudis Nahmànides, són alguns dels exemples de Girona, mentre que a Olot trobem les exposicions fotogràfiques ‘Variacions Camps’, de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa i ‘MOT, i Paisatge, vida i literatura’, de l’Observatori del Paisatge, l’Escola d’Art i MOT, o la iniciativa de bookcrossing Llibres abandonats, llibres retrobats que ha preparat la Biblioteca Marià Vayreda i MOT, entre d’altres.

 

També podem trobar per al públic familiar propostes com l’exposició ‘Vides apassionades: quin plaer!’, el taller familiar Esculturant vida o el Concurs de narrativa Vides Escrites, Escriure Vides, per a infants i joves, organitzat per la biblioteca Carles Rahola de Girona, o l’exposició ‘Vides dibuixades’, a Olot, entre altres iniciatives.

 

Consulta tota la informació del MOT a festivalmot.cat  imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat