PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "TEMPS DE CONSIGNES. GABRIEL PUJIULA, LA VIDA D'UN MILITANT DEL POUM"
PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "TEMPS DE CONSIGNES. GABRIEL PUJIULA, LA VIDA D'UN MILITANT DEL POUM" L'últim treball de Jordi Pujiula es presenta aquest divendres a l'ArxiuAquest divendres, a les set de la tarda, a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, tindrà lloc la presentació del llibre Temps de consignes. Gabriel Pujiula, la vida d’un militant del POUM, de Jordi Pujiula Ribera. El llibre, coeditat per l’Ajuntament d’Olot i la Diputació de Girona, és el desè volum de la col.lecció Nova Biblioteca Olotina.

El febrer de 2011, pocs dies abans de morir, l’historiador i metge psiquiatre Jordi Pujiula va deixar enllestida la biografia del seu pare, Gabriel Pujiula Carrera (Olot, 1907-1997), treballador del ram de la imatgeria religiosa de la ciutat i fundador del Bloc Obrer i Camperol i el Partit Obrer d’Unificació Marxista a Olot. L’autor en ressegueix la formació política, la participació en el Comitè Local de Milícies Antifeixistes, l’estada al front durant la Guerra Civil, la detenció, el consell de guerra i la posterior reclusió en les presons de Girona i de Salt. Però el llibre també evoca aspectes personals de la vida de Gabriel Pujiula, de manera que la biografia del pare es converteix, de vegades, en un autoretrat sentimental de l’autor.

La presentació del llibre anirà a càrrec de Joan B. Culla, professor d’Història Contemporània a la Universitat Autònoma de Barcelona. És autor d’una quinzena llarga de llibres, entre els quals El catalanisme d’esquerra (1928-1936), El republicanisme lerrouxista a Catalunya (1901-1923), El franquisme i la transició democràtica (1939-1988) (amb Borja de Riquer), Israel, el somni i la tragèdia, La dreta espanyola a Catalunya (1975-2008) i Esquerra Republicana de Catalunya (1931-2012): una història política. També col.labora en diverses revistes d’història i cultura, en les pàgines d’opinió de la premsa barcelonina i en diverses emissores de ràdio i televisió.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat