380 PERSONES HAN TROBAT FEINA GRÀCIES A DINAMIG EN EL QUE PORTEM D'ANY
380 PERSONES HAN TROBAT FEINA GRÀCIES A DINAMIG EN EL QUE PORTEM D'ANY Des de DinamiG també s’han gestionat 326 ofertes, majoritàriament en el sector serveiA punt per finalitzar l’any, des de l’Àrea d’Ocupació de DinamiG s’han gestionat 326 ofertes durant el 2019. S’han enviat 2690 candidatures i d’aquestes, s’han comptabilitzat 380 insercions, 42 inserits més que al finalitzar l’any 2018. De totes elles, un 84,6% han estat en el sector serveis enfront del 14,7% del sector industrial seguit molt per darrera de l’encara no 1% en el sector agrari, un sector cada vegada menys representat a la comarca. Si ens fixem en el perfil de les persones inserides destaca que 220 de les persones inserides han estat dones. Si ens fixem en la franja edat destaca que gairebé en un 40% ha estat amb joves d’entre 18 i 29 anys seguit del 26,5% d’entre 40 i 49 anys. En un 13,7% en la franja de 50 a 59 anys. A nivell d’estudis els percentatges queden més repartits, un 20’6% tenien estudis primaris seguit del 17,4% amb estudis d’ESO, i prop del 20% amb estudis de Grau Mig i/o Grau Superior. En un 15,8% dels casos tenien estudis Universitaris amb un percentatge similar del gairebé 18% de persones sense cap tipus d’estudi.

Des de l’Àrea s’ha apostat sempre per un acompanyament a la inserció, i aquest any 2019 s’han orientat a 840 persones en el seu camí cap a una nova ocupació d‘acord al seu perfil i objectiu laboral des d’una metodologia en clau de competències, entenent que tota persona atresora un capital competencial que ha de saber reconèixer i treballar en un pla de millora per la consecució i manteniment d’una feina.

Des d’Ocupació, es segueix apostant a més, per un acotament a les empreses on poder-hi anar a presentar candidatures amb noms i cognoms i que poden encaixar amb les seves necessitats. Si coneixem bé els perfils dels nostres usuaris i les necessitats de les empreses, es pot oferir un bon encaix tot casant oferta amb demanda tot cobrint un doble objectiu.

Amb aquesta mateixa finalitat, a principis de mes  va engegar la primera trobada de RRHH on van participar els responsables de RRHH de les principals empreses de la Garrotxa amb l’objectiu de crear un espai on poder compartir inquietuds, necessitats i dubtes en relació a la gestió de persones. Es va pactar realitzar unes tres trobades per any i la propera sessió portarà com a temàtica un aspecte que preocupa als empresaris que és la captació i retenció de talent.

 

De cara al 2020 a més, i seguint amb els bons resultats de les passades jornades speed dating (format entrevistes ràpides) s’està gestant un nou format d’ocupació en xarxa on està previst realitzar un nou speed dating multisectorial on empreses, comerços i altres organitzacions que tenen necessitat de cobrir vacants i persones en recerca de feina puguin trobar-se i donar-se a conèixer, a més, està previst realitzar tallers, espais informatius...     

 

 

Tot i que les dades de contractació són bones, aquest octubre 12.511 persones inscrites a la Seguretat Social a Olot (25.348 a la Garrotxa). Amb aquestes dades, la ciutat ha superat el rècord de persones ocupades.     

Des de l’any 2003, la dada màxima s’havia donat al 2008 (també a l’octubre, a Olot hi havia 12.493 persones inscrites a la Seguretat Social, 23.774 a la Garrotxa). L'octubre amb menys ocupats va ser el 2013, amb 10.301 inscrits a Olot i 20.783 a la Garrotxa.


De les persones ocupades a la Garrotxa, 37'2% ho fan a la indústria (16'1% al sector agroalimentari i un 10% maquinària, plàstic i metal.lúrgica) i 53'9% al sector serveis (25% comerç i hostaleria), i un 12'1 a la sanitat, serveis socials, administracions públiques i educació. Per tant, 1 de cada 4 treballadors de la Garrotxa ho fa en els principals sectors industrials i 1 de cada 4 ho fa en el sector comerç i hostaleria.

Si fem una comparativa de la contractació a Olot d’aquest 2019 respecta el mateix mes de l’any passat, veurem que les dades segueixen sent positives.  

Tot i que les dades ens parlen d’una recuperació de llocs de treball i un augment de l’ocupació, des de l’Àrea d’ocupació s’aposta per seguir treballant de manera ajustada i cada vegada més personalitzada amb aquelles persones que segueixen tenint dificultats per accedir al mercat laboral i els nous projectes que s’engegaran aquest proper any, pretenen seguir treballant partint aquest objectiu.    imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat