MARC TORRELLAS I MARTA MILÀ PASCUAL, GUANYADORS DEL CONCURS D'HOMENATGE A LLUÍS COMPANYS
MARC TORRELLAS I MARTA MILÀ PASCUAL, GUANYADORS DEL CONCURS D'HOMENATGE A LLUÍS COMPANYS La proposta Per Catalunya! ha estat l'escollida dels 20 projectes presentatsL’Ajuntament d’Olot va convocar un concurs per a la creació d’una obra artística a l’espai públic de la ciutat en homenatge a Lluís Companys per commemorar el 75è aniversari del seu afusellament. Dels vint projectes que s’hi van presentar el jurat (format per tres tècnics municipals, un membre del PEHOC, un representant de l’Escola d’Art d’Olot i un historiador) va seleccionar tres finalistes  d’entre els quals es va escollir com a guanyador el projecte presentat pels arquitectes MarcTorrellas Arnedo i Marta Milà Pascual.

La proposta es materialitzarà amb quatre barres verticals d’acer blanc i dues franges de formigó horitzontals. Les quatre barres portaran escrites quatre frases de Companys: “Moriré per Catalunya i per lo que ella representa”; “Tornarem a sofrir, tornarem a lluitar, tornarem a guanyar”, “Guanyarem perquè tenim la raó i perquè tenim la força” i “Catalans: l’hora és greu  i gloriosa”. A les franges de formigó horitzontal s’hi podrà llegir “Per Catalunya!” i “Olot a Lluís Companys”, a més del nom dels autors. Aquesta part es complementa amb sis elements d’acer negre, situats davant la peça principal, que escenifiquen els darrers moments de la vida de Companys, l’afusellament.

No es presenta com una escultura sinó com una escena on l’espectador entra i, d’aquesta manera no només observa sinó que també viu una experiència. A través del propi recorregut, cadascú pot trobar diferents punts de vista que dónen al conjunt dinamisme i variabilitat. Per idear-la, els artistes han tingut en compte els conceptes de paisatge i catalanitat i també està plena de simbolisme.

El regidor de Cultura, Josep Berga, ha explicat a la presentació d'aquest matí que el concurs es va incorporar als pressupostos de 2015 a iniciativa del grup d'ERC, en representació del qual ha pres part de l'acte el regidor Josep Quintana. Berga ha volgut "felicitar als guanyadors per l'esperit i contingut de l'obra presentada", que s’ubicarà a l’espai del davant del cementiri municipal d’Olot. El pressupost per a l’execució del treball és de 14.000 euros i està previst que s'enllesteixi en un termini de dos mesos.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat