CAMPANYA PER PROMOURE LA TINENÇA RESPONSABLE D’ANIMALS DE COMPANYIA
CAMPANYA PER PROMOURE LA TINENÇA RESPONSABLE D’ANIMALS DE COMPANYIA Es recorden les obligacions de la tinença d’animals i es treballa en la creació, com a prova pilot, d’una àrea d’esbarjo per a gossosL’Ajuntament d’Olot acaba de posar en marxa una campanya informativa amb l’objectiu de millorar la convivència ciutadana i d’instar a la responsabilitat dels propietaris d’animals de companyia. Aquest novembre s’ha fet arribar una carta als veïns i veïnes d’Olot que tenen inscrit el seu gos al cens municipal en què se’ls recorda que són els responsables de tenir cura de l’animal, donar-li assistència i ajudar a mantenir la bona convivència de la ciutat. Amb dades de finals de 2014, Olot té registrats 1.756 animals, principalment gossos.

A l’escrit, també s’informa que els darrers mesos s’han instal.lat cartells informatius en diferents punts de la ciutat, relacionats amb l’obligació de recollir els excrements de gossos de la via pública i la prohibició que els animals accedeixin a les zones de jocs per a infants. En aquests moments, hi ha una cinquantena de rètols, després de donar resposta a les demandes realitzades, sobretot, per associacions de veïns de la ciutat.

Amb la voluntat d’atendre la petició de propietaris de gossos, que expressen la necessitat de disposar d’un espai per a l’esbarjo i la socialització dels seus animals, i conscients dels avantatges que suposen per a la convivència ciutadana, l’Ajuntament ha acordat la creació de la primera àrea d’esbarjo per a gossos a la ciutat. Es tracta d’una zona habilitada perquè els animals puguin córrer, jugar i relacionar-se amb altres animals. L’espai, que es condicionarà al barri de Pequín, es podrà utilitzar properament i servirà com a prova pilot per valorar la viabilitat de crear noves zones d’esbarjo pels animals de companyia en altres punts de la ciutat.

D’altra banda, a partir del 16 de novembre, la Policia Municipal començarà a realitzar controls a la via pública als propietaris d’animals de companyia. Agents de paisà vetllaran pel compliment de la normativa i en cas d’observar infraccions, s’imposarà la sanció corresponent (d’un import de 100 euros). En els darrers anys la policia ja ha realitzat actuacions similars, multant una mitjana anual de 25 ciutadans per temes relacionats amb gossos. El cap de la Policia Municipal d’Olot, Ignasi López, ha explicat que “quan a través de l’agent cívic hem preguntat als veïns d’Olot què els preocupa en temes de seguretat, ens diuen que la primera preocupació són els gossos”. En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient, Josep Guix, ha afegit que, “hem considerat oportú posar en marxa aquesta campanya perquè, tot i que la majoria del ciutadans fan les coses ben fetes, també hem detectat que hi ha altres situacions que hem de corregir”.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat