PREINSCRIPCIONS A L'ESCOLA DE MÚSICA
PREINSCRIPCIONS A L'ESCOLA DE MÚSICA Fins al 31 de maig, s’hi poden apuntar els alumnes nous per al curs 2016-2017A l’Escola Municipal de Música d’Olot Xavier Montsalvatge s’ofereix una formació musical de qualitat a tothom que vulgui aprendre a tocar un instrument, així com disposar dels coneixements necessaris per entendre i gaudir de la música. Gràcies als diferents programes formatius que proposa el Projecte Educatiu de l’Escola, els alumnes poden seguir un itinerari que els permetrà en el futur dedicar-se a la música tant a nivell amateur com a nivell professional. L’equip docent està format per 18 professors i ofereix 25 especialitats instrumentals diferents, així com totes les assignatures complementàries que permeten als alumnes tenir una sòlida formació musical. Actualment l’escola té gairebé 400 alumnes, des de l’edat de 4 anys a persones jubilades.

 

Fer música en grup és una prioritat del Projecte Educatiu del Centre. És per això que hi ha 11 grups instrumentals i 5 corals. També, gràcies al projecte de música de cambra, els alumnes poden crear el seu propi grup musical. Totes aquestes formacions tenen una gran capacitat motivadora i socialitzadora i permeten als alumnes participar activament de la vida cultural de la ciutat.

 

L’Escola Municipal de Música d’Olot Xavier Montsalvatgeestà autoritzada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i és un servei que ofereix l’Ajuntament d’Olot a través de l’Institut Municipal d’Educació i Joventut (IMEJO). L’escola es troba en una ubicació privilegiada, a l’edifici de l’antiga Casa de Cultura d’Olot, i compta amb un Auditori i 16 aules totalment equipades i insonoritzades, que permeten l’aprenentatge de la música en les millors condicions. També, compta amb un important banc d’Instruments que els alumnes poden utilitzar en els inicis del seu aprenentatge.

           

INFORMACIÓ DE LA PREINSCRIPCIÓ

Des del 2 al 31 de maig està obert el període de preinscripció dels alumnes nous pel curs 2016-2017. Totes les persones interessades han d’entregar a la secretaria del centre el formulari d’inscripció que poden trobar al web de l’escola escolademusica.olot.cat o a la mateixa secretaria. Per tal de demanar informació sobre els plans formatius poden entrevistar-se amb un membre de l’equip directiu en els següents horaris: dilluns de 18h a 20h; dimarts de 19:30h a 21h; dimecres de 15h a 16:30h; dijous de 10h a 13h; divendres de 15h a 16h.

 

NOU PROJECTE DIRECTIU

Durant el mes de març de 2016 es va dur a terme el procés de selecció de l’equip directiu de l’EMMO pels propers quatre cursos. Va tornar a ser elegit l’actual director, Xavier Pallàs, que va presentar un nou projecte amb 60 propostes o accions que es portaran a terme durant aquesta nova etapa. Algunes de les més destacades són:

-          Compactació dels horaris d’alguns plans formatius per millorar l’organització familiar dels alumnes i la compaginació amb altres activitats.

-          Revisió dels preus públics i creació d’un sistema de beques per tal de facilitar l’accés als estudis musicals a persones amb dificultats econòmiques.

-          Creació de l’orquestra simfònica de l’Escola de Música

-          Creació de l’Aula de música moderna

-          Potenciar l’ús de les noves tecnologies

-          Crear oferta formativa per a infants de 0 a 4 anys           imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat