INICI D’UN NOU PROGRAMA OCUPACIONAL PER A PERSONES A L’ATUR
INICI D’UN NOU PROGRAMA OCUPACIONAL PER A PERSONES A L’ATUR Continua el procés de selecció per a l'obertura del nou hipermercat Esclat. Suposarà la contractació de 68 personesAquesta setmana s’ha iniciat el Pla Ocupacional “Redescobrim els Espais Verds del Barri: millora d’espais naturals i de lleure”. El programa dóna feina a 9 persones (un coordinador i vuit jardiners) que estaven en situació d’atur i que no cobraven cap tipus de prestació. Aquest dilluns ha estat el primer dia del Pla Ocupacional que, a partir d’aquest dimarts, començarà amb les tasques de millora dels espais verds de la ciutat. El volcà Montsacopa serà el primer dels llocs on s’actuarà. S’hi portaran a terme millores de l’estat de la vegetació del volcà que, una vegada enllestides, també es realitzaran a altres espais verds del barri vell i al recorregut urbà del riu Fluvià. El Pla Ocupacional té una durada de sis mesos.    

 

L’Àrea d’Ocupació de l’Ajuntament d’Olot s’encarrega de la gestió i coordinació dels Plans Ocupacionals, un dels altres serveis que ofereix és el de preselecció per competències a les empreses, per tal de millorar l’encaix entre l’empresa i el treballador, fet que acaba comportant més estabilitat a la contractació. La regidora d’Empresa i Ocupació, Nuri Zambrano, ha explicat que “la selecció per competències permet millorar la durabilitat del contracte de la persona”. Zambrano ha detallat que “l’any 2015, 10 empreses van confiar als serveis del Mas Les Mates la preselecció per competències dels seus treballadors. Aquestes processos de selecció van donar lloc a 77 contractacions, 73 de les quals amb contracte indefinit”.

 

Aquest any 2016, el grup Bon Preu-Esclat ha demanat el suport del Mas Les Mates en la preselecció per competències de les persones que treballaran en el nou hipermercat que obriran properament a Olot. Des de l’Àrea d’Ocupació es realitza una sessió informativa adreçada a les persones interessades per explicar-los més detalladament l’oferta de treball i les seves condicions. Tot seguit, té lloc un procés de preselecció per competències en el que es fan diferents proves per detectar l’encaix de la persona al lloc de treball. Des de l’Àrea d’Ocupació s’envia a l’empresa un informe de cada candidat i aquesta realitza la selecció final. El primer trimestre de 2016, 153 persones han trobat feina amb el suport dels serveis de l’àrea d’Ocupació del Mas les Mates.

 

El cap de Recursos Humans del Grup Bon Preu-Esclat, Francesc Baqué, ha remarcat “la feina feta i el suport rebut des de l’Àrea d’Ocupació de l’Ajuntament d’Olot per a la contractació de la plantilla del nou hipermercat Esclat, que estarà format per 68 persones amb contractes indefinits”. Segons Baqué, “en aquests moments, continua obert el procés de selecció per al personal del nou centre d’Olot, que tenim previst obrir durant la segona quinzena del mes de juny”.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat