Passeig Ramon Guillamet, 10 - 17800 OLOT
Tel. 972 27 91 01 - a/e: atencioalciutada@olot.cat

MENU PRINCIPAL > Ajuntament > Tauler d'anuncis > Notícies > LES ACTIVITATS DE L’ESTIU RIU

LES ACTIVITATS DE L’ESTIU RIU
LES ACTIVITATS DE L’ESTIU RIU Juguem a les places és una de les novetats de l’Estiu Riu al costat d’altres iniciatives ja consolidades, com les brigades joves o noves tecnologiesJa estan en marxa les diferents activitats de l’Estiu Riu amb propostes que van des de l’esplai per a petits al Malagrida i al Pla de Dalt, al casal del Morrot, passant per l’Ennatura’t i el taller de la faràndula. Aquesta última iniciativa que realitza l’Escola Municipal d’Expressió compta amb una vintena de participants que aprofiten l’estiu per aprendre tot el procés de creació d’una figura: l’Àngel Rigall i en Tavi Algueró ensenyen els infants a fer un capgròs o un cavallet.

 

El taller de lego wedo amb una quarantena de participants i el de lego mindstorm amb 38 participants més també tenen molt bona acceptació aquest estiu, en què també es poden crear un 3Dbot i un videojoc. L’oferta de l’Estiu Riu es completa amb l’acció jove.  L’Institut Municipal d’Educació i Joventut i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa han tornat a preparar un seguit de tasques en diverses zones del Parc Natural perquè els participants (que aquest any són 13), aprofitin el seu temps lliure, per conèixer altres joves i ajudar a millorar el medi ambient. 28 joves més s’han apuntat a les brigades joves.

 

Les activitats esportives de l’Estiu Riu són les que ofereixen aquest any més novetats. Per primera vegada s’està fent el Juguem a les places, unes trobades a diferents espais públics de la ciutat. Des de Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i l’Institut Municipal d’Esports i Lleure d’Olot porten a terme aquesta activitat que, de mitjana, reuneixen cada vegada uns 25 participants. A més, com cada estiu, es porten a terme activitats  específiques de diferents esports que es desenvolupen al pavelló d'esports i els casals de natació que es realitzen a la Piscina Municipal. Destacar el Zumba Summer, una activitat adreçada al públic juvenil que ha tingut molt bona acollida. A part dels casals i campus esportius,  l’Institut Municipal d’Esports i Lleure d’Olot ofereix  activitats per a nadons, adults i gent gran: cursets de natació, Aquazumba i Natació de manteniment.

 

L’Estiu Riu té en aquests moments 1.347 participants i un total de 122 persones hi treballen com a monitors, coordinadors o fent pràctiques. La regidora d’Esports, Mar Roca, ha explicat que “l’Estiu Riu ja ha augmentat en aquests moments el número de participants en relació als anys anteriors i és previst que ho vagi fent a les properes setmanes”. En aquest sentit també s’ha pronunciat el tècnic de l’Institut Municipal d’Educació, Joan Gelabert, que ha assegurat que “tot i que ens pensàvem que ja havíem tocat sostre de participació, cada any seguim augmentant el número d’infants i joves”. El tècnic de l’Institut Municipal d’Esports i Lleure, Santi Guillamon, ha agraït “la gran feina que fan tots els joves que participen de l’Estiu Riu i que ens ajuden amb les diferents activitats”.imprimir