Passeig Ramon Guillamet, 10 - 17800 OLOT
Tel. 972 27 91 01 - a/e: atencioalciutada@olot.cat

MENU PRINCIPAL > Ajuntament > Tauler d'anuncis > Notícies > Inaugurada l'exposició "Xavier Bulbena: solucions creatives s.l."

Inaugurada l'exposició "Xavier Bulbena: solucions creatives s.l."
Inaugurada l'exposició "Xavier Bulbena: solucions creatives s.l."
La Sala Oberta del Museu Comarcal de la Garrotxa presenta des del dissabte 4 de setembre fins al 24 d’octubre una mostra de l’obra artística de Xavier Bulbena que inclou ceràmica, imatge gràfica aplicada, cartells, dibuixos, treballs d’interiorisme, escenografies, disseny d’elements i poemes

Dates exposició: del 4 de setembre al 24 d’octubre del 2010
Lloc: Sala Oberta del Museu Comarcal de la Garrotxa
Organitza: Museu Comarcal de la Garrotxa i Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot.
Col·labora: Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i Diputació de Girona

La Sala Oberta del Museu Comarcal de la Garrotxa presenta des del dissabte 4 de setembre fins al 24 d’octubre una mostra de l’obra artística de Xavier Bulbena que inclou ceràmica, imatge gràfica aplicada, cartells, dibuixos, treballs d’interiorisme, escenografies, disseny d’elements i poemes. L’exposició ha estat comissariada per Xavier Ruscalleda, Xavier Codina, Miquel Riera i Pilar Ferrés. Amb motiu de l’exposició s’ha editat un catàleg commemoratiu que es pot comprar a la Sala Oberta.

Xavier Bulbena (Barcelona, barri del Putget,1949 - Girona, 2008) va començar estudiant publicitat a l’Escola Massana, influït probablement per Leopoldo Pomés amb qui havia estat treballant una temporada. Desencantat i decebut, comença a estudiar ceràmica. Fa llargues estades als tallers del pare Paulí a Cuixà, Jordi Aguadé i Francesc Ferrando, a Barcelona. L’any 75 s’instal•la al mas El Portell, a la Fageda d’en Jordà. És cofundador de la cooperativa de ceramistes COURE. Comparteix estudi de disseny amb Jaume Bach i Magda Pujolàs. Des del 87 treballa sol, primer a l’estudi del carrer Hospici, després al carrer Valls Vells, d’Olot. És l’etapa de màxima productivitat: treballa pel grup teatral Joglars, col·labora amb Xavier Mariscal en la cerimònia d’obertura dels Jocs Olímpics de Barcelona i realitza nombrosos treballs d’interiorisme i de disseny gràfic (Bar Cocodrilo, Cal Sastre, Ca la Mariona, Bar Layola, Restaurant El Purgatori, Bar Central, Lleteria la Granja, etc.) A partir del 95 s’instal:la a la Vall del Bac. S’implica de valent per aconseguir fer arribar l’electricitat a l’Alta Garrotxa i per millorar les comunicacions. El 2004 obre un taller a Sant Pau de Segúries. Es presenta a les eleccions municipals com a independent a les llistes de CiU. El Nadal de 2007 se li detecta un greu malaltia. Mor el 2 de maig a l’Hospital Trueta de Girona.

Xavier Bulbena era una persona inclassificable: versàtil amb les mans, franc, agut, a voltes incendiari, enginyós, creatiu, combinava amb estranya equanimitat aires de pagerol i de copríncep. En Bulbena era un artista total, dels qui no fan fortuna a causa d’una manifesta ineptitud per als negocis. Era, amb tota justesa, un home del renaixement, complet, universal, equilibrat; tenia el sentit de la bellesa a la sang, les formes de l’harmonia en alguna retícula cerebral. Era un home amb un coneixement enciclopèdic, assolit més a través de l’experiència i l’autoformació que no pas per allò que entenem com a formació acadèmica. Se sentia profundament patriota, estimava aquest país com poca gent sap fer. Detestava la burocràcia i el sectarisme, apel·lava sempre al sentit comú, apostant per la senzillesa i el diàleg constructiu.

En Xavier Bulbena ha deixat una empremta que potser no sortirà en els llibres d’història però de ben segur que romandrà incòlume en el cor de molta gent.

imprimir