Passeig Ramon Guillamet, 10 - 17800 OLOT
Tel. 972 27 91 01 - a/e: atencioalciutada@olot.cat

MENU PRINCIPAL > Ajuntament > Tauler d'anuncis > Notícies > TRES EMPRENEDORS INICIARAN EL TALLER DELS SASTRES

TRES EMPRENEDORS INICIARAN EL TALLER DELS SASTRES
TRES EMPRENEDORS INICIARAN EL TALLER DELS SASTRES Un taller d’estampació i disseny, un altre de tapisseria i restauració de mobles i un de costura creativa portaran l'activitat a 3 localsUn total de sis emprenedors van presentar el seu projecte per formar part de El Taller dels Sastres. Emprenedors de sectors com la ceràmica, ornamentació, confecció i disseny de moda, joieria, gravat, il·lustració i el torn van interessar-se per entrar a formar part d’aquesta iniciativa que promou l’Ajuntament d’Olot, a través de DinàmiG, i amb la col·laboració de l’Associació La Iera, amb l’objectiu diversificar l'oferta cultural i econòmica del Nucli Antic i posar en ús els locals desocupats.

 

Un jurat format per dotze experts va seleccionar les propostes dels 3 emprenedors que emprendran la seva activitat de El Taller dels Sastres. Es tracta de Georgina Artigues i Oriol Carbonell amb el Taller 1/30, especialistes en disseny i dedicats a l’estampació en serigrafia per a realitzar productes decoratius i joguines personalitzades. Una de les altres emprenedores és Bibiana Gerez amb l’Atelier, especialitzada en la confecció i que oferirà tallers de costura i d’altres relacionats amb el món dels fils i les agulles, com ara és el macramé, estampació de teles, taller de nines, etc. Tanmateix disposarà d’una zona de bescanvi de teles i una biblioteca de patrons, que seran activitats gratuïtes per crear xarxa. I també es tracta d’Anna Herrero de Verd.deGris, que realitzarà treballs de restauració de mobles, tapisseria, creació de petits objectes, confecció de coixins i elements de roba per a la llar. En tots els espais, s’hi oferiran tallers i formacions per a diferents públics.

 

Una vegada escollits els locals i la seva activitat, l’Ajuntament d’Olot inicia les adequacions als espais. El Consistori ha llogat els establiments per oferir-los als emprenedors, a un preu més assequible (per un termini màxim de tres anys), i després de realitzar-hi els treballs per posar-los al dia.

 

El Taller dels Sastres és una acció que forma part del PIAM del Nucli Antic i que vol facilitar l'obertura de nous negocis i l'accés a espais a professionals vinculats al sector cultural, artístic, artesà i de comerç tradicional i de proximitat. La iniciativa és vertebrar activitats permeables amb l’entorn i amb aparadors vius. Els negocis que s’obrin com a resultat del projecte s’han de coordinar entre ells i crear un equip, i tindran la responsabilitat, conjuntament amb els veïns, comerciants i associacions com La Iera, de donar vida al barri i organitzar, com a mínim, dues vegades l’any algun acte públic, coincidint amb festivitats com Sant Lluc o Nadal.

 

 

“El taller dels Sastres” s’inicia ara com a prova pilot i ja es preveu una segona fase. La voluntat és continuar la recuperació de comerços artesans que hi havia hagut aquesta zona, reivindicar la figura de l’aprenent i dels oficis i impulsar la creació de nous projectes empresarials singulars dins el municipi. 

 

 

També forma part del PIAM del Nucli Antic l’obertura com a espai de coworking dels antics Magatzems Guitart. Ja han començat les obres per condicionar Can Nyera en un espai per a emprenedors. Paral·lelament, s’està a punt d’adjudicar l’elaboració de l’estudi d’habitatge i el projecte de nova plaça al costat del santuari del Tura, entre altres accions sorgides del procés participatiu.

 imprimir