Passeig Ramon Guillamet, 10 - 17800 OLOT
Tel. 972 27 91 01 - a/e: atencioalciutada@olot.cat

MENU PRINCIPAL > Ajuntament > Tauler d'anuncis > Notícies > OLOT RET HOMENATGE A LLUÍS COMPANYS

OLOT RET HOMENATGE A LLUÍS COMPANYS
OLOT RET HOMENATGE A LLUÍS COMPANYS Avui s'ha inaugurat Per Catalunya!, la peça escultòrica guanyadora del concurs convocat amb motiu del 75è aniversari del seu afusellamentAquest dissabte al matí ha tingut lloc l’acte d’inauguració de l’obra d’homenatge a Lluís Companys. Als jardins de l’entrada principal al cementiri d’Olot s’ha instal.lat la peça escultòrica Per Catalunya!, obra dels arquitectes Marc Torrellas Arnedo i Marta Milà Pascual. Els autors han explicat que “preteníem fer una intervenció paisatgística que interaccionés amb la gent d’Olot i fos un homenatge a Lluís Companys i també a tots els catalans”.

“Per Catalunya” consta de quatre barres verticals d’acer blanc i dues franges de formigó horitzontals. Les quatre barres porten escrites les frases “Moriré per Catalunya i per lo que ella representa”; “Tornarem a sofrir, tornarem a lluitar, tornarem a guanyar”, “Guanyarem perquè tenim la raó i perquè tenim la força” i “Catalans: l’hora és greu i gloriosa”. A les franges de formigó horitzontal s’hi pot llegir “Per Catalunya!” i “Olot a Lluís Companys”, a més del nom dels autors. Aquesta part es complementa amb sis elements d’acer negre, situats davant la peça principal, que escenifiquen els darrers moments de la vida de Companys.

El regidor de Cultura d’Olot, Josep Berga, el portaveu d’ERC a l’Ajuntament d’Olot, Pere Gómez, i Anna Simó, com a representant de la Fundació Josep Irla i diputada a la mesa del Parlament de Catalunya han estat els encarregats de pronunciar els parlaments durant l’acte d’inauguració del monument d’homenatge a Lluís Companys, que l’Ajuntament d’Olot va convocar l’any passat  amb motiu del 75è aniversari del seu afusellament.

La inauguració de l’obra Per Catalunya! ha coincidit amb el cap de setmana en què es compleixen 77 anys de l’entrada de les tropes franquistes a Olot (el 7 de febrer de 1939). A continuació, s’ha inaugurat l’exposició “Art a Olot durant la II República (1931-1939)”. La mostra, organitzada per l’Institut de Cultura d’Olot a través del Museu de la Garrotxa i per la Direcció General Arxius compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i la col.laboració del PEHOC i el COAC es podrà veure fins al 22 de maig.imprimir