Passeig Ramon Guillamet, 10 - 17800 OLOT
Tel. 972 27 91 01 - a/e: atencioalciutada@olot.cat

MENU PRINCIPAL > Ajuntament > Tauler d'anuncis > Notícies > ELS 125 ANYS DE LA POLICIA MUNICIPAL EN UN DOCUMENTAL

ELS 125 ANYS DE LA POLICIA MUNICIPAL EN UN DOCUMENTAL
ELS 125 ANYS DE LA POLICIA MUNICIPAL EN UN DOCUMENTAL Es presenta aquest dissabte 10 de desembre, a les 12 h, a Cines OlotL’Institut de Cultura d’Olot ha produit un nou documental de la sèrie Memòries de... dedicat en aquesta ocasió a la policia municipal d’Olot. Realitzat per Zeba Produccions i dirigit per Eduard Miguel, repassa els 125 anys d’història de la policia olotina, la seva evolució, alguns noms que han sobresortit en cada època i les funcions i la importància que ha tingut la policia per la seguretat i el bon funcionament de la ciutat al llarg del temps. Com en tots els treballs que formen part de la sèrie, el documental es basa en entrevistes a persones que han format part del cos o hi han estat vinculades al llarg d’aquest temps.

La primera referència a la policia municipal d’Olot la tenim el 1890 quan l'Ajuntament presidit per Mariano Bassols va aprovar la creació d'un grup de vigilants. La primera etapa va des d’aquest moment fins a mitjans del segle XX. En aquest moment només hi havia 4 agents i la seva funció era bàsicament de vigilància. La segona etapa se situa als anys 50 i 60 quan, amb l’aparició del 600, els municipals adquireixen una importància vital per la ciutat assumint la responsabilitat en temes de circulació urbana. I, la tercera etapa, que s’inicia a finals dels 70 i principis dels 80 amb la recuperació dels ajuntaments democràtics, és quan la Policia municipal es professionalitza.

En total s’han entrevistat 13 persones entre agents del cos (alguns ja jubilats, altres que han canviat de feina i altres que segueixen en actiu), les filles de l’excap Samuel Merchan, l’historiador Josep Murlà, l’exregidor Joan Albesa, que va que va elaborar l'informe per a la modernització del cos, i Marc Pons, bon coneixedor de la història del cos i responsable de l'exposició commemorativa del 125è aniversari. El regidor Josep Gelis ha presentat aquest dilluns 5 de gener el documental, acompanyat de Manel Gómez de la Policia Municipal i Eduard Miguel, director del treball.

El documental s’estrena aquest dissabte 10 de desembre, a les 12 h, als Cines Olot. L’entrada és gratuïta però cal recollir una invitació a través del web www.olotcultura.cat (apartat venda d’entrades), al Teatre o a Can Trincheira i, si en queden de disponibles, el mateix dia abans de la projecció als Cines Olot.

Si voleu veure un tràiler del documental cliqueu aquí.


imprimir