Passeig Ramon Guillamet, 10 - 17800 OLOT
Tel. 972 27 91 01 - a/e: atencioalciutada@olot.cat

MENU PRINCIPAL > Ajuntament > Tauler d'anuncis > Notícies > SI JO PUC, TU TAMBÉ. AGAFA LA BICI !!

SI JO PUC, TU TAMBÉ. AGAFA LA BICI !!
SI JO PUC, TU TAMBÉ. AGAFA LA BICI !! Aquest dimecres, els estudiants dels centres de secundària han participat del VoltOlot i divendres ho faran els de primàriaVoltOlot és una activitat educativa que recorrent els carrers de la ciutat vol visualitzar l’ús de la bicicleta com un mitja de transport sostenible i saludable. L’activitat està organitzada de manera transversal per la Policia Municipal, l’Àrea d’Esports i Lleure d’Olot, el Programa d’Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya (gestionat per l’empresa TOSCA a les comarques gironines), el Cicle Formatiu de Grau Mig de Conducció d’activitats en el medi natural de l’Escola Pia, l’empresa Fun Track Garrotxa, SIGMA, l’Institut Municipal d’Educació i Joventut (IME) i les Escoles Verdes de la Garrotxa

 

El VoltOlot té lloc durant dos dies: aquest dimecres al matí amb els alumnes dels centres de secundària (Escola Pia, INS La Garrotxa i INS Bosc de la Coma) i aquest divendres 9 de novembre amb els centres de primària (Escola Pia, Escola Volca Bisaroques i Escola La Bòbila).

 

Un total de 205 alumnes i 12 docents fan junts un recorregut per la ciutat. Enguany el format de l’activitat ha canviat respecte les anteriors edicions. Així doncs, a les 10h del matí els alumnes dels centres participants surten pedalant fins al recinte firal. Allà, es troben amb els alumnes dels altres centres que hi participen i després de fer jocs de benvinguda i coneixença començaran el recorregut conjunt per la ciutat. Dins del recorregut, hi ha hagut una parada davant l’Ajuntament per fer-se una foto conjunta.

 

Amb el recorregut pel centre d’Olot es vol fer visible als alumnes i a la ciutadania que anar amb bicicleta és fàcil i saludable, i a més ecològic i sostenible, sota el lema de SI JO PUC, TU TAMBÉ. AGAFA LA BICI !!

 

El VoltOlot té un doble objectiu. Per una banda fer una activitat físico-educativa amb els alumnes de les Escoles Verdes per promocionar l’ús de la bicicleta als centres educatius i, per l’altra, aprofitar l’ocasió per tal de publicitar i animar a la ciutadania en general a utilitzar aquest mitjà de transport en els trasllats curts per la ciutat. L’acció vol promoure que entre tots podem fer que la circulació sigui més tranqui-la i tinguem una ciutat més sostenible en tots els sentits.

 

A banda de l’acció puntal pels carrers de la ciutat els nois i les noies que participen en el projecte reben una sessió de formació per part dels Serveis Educatius de la Policia Municipal i també indicacions, més tècniques, dels monitors i monitores del Cicle Formatiu de l’Escola Pia per fer un bon ús de la bicicleta. A més aquest curs, com a novetat, també faran un taller de reparacions de bicicletes organitzat per SIGMA.

 imprimir