Passeig Ramon Guillamet, 10 - 17800 OLOT
Tel. 972 27 91 01 - a/e: atencioalciutada@olot.cat

MENU PRINCIPAL > Ajuntament > Tauler d'anuncis > Notícies > CRIDA PER NETEJAR LA LLERA DEL RIU FLUVIÀ AL SEU PAS PER OLOT

CRIDA PER NETEJAR LA LLERA DEL RIU FLUVIÀ AL SEU PAS PER OLOT
CRIDA PER NETEJAR LA LLERA DEL RIU FLUVIÀ AL SEU PAS PER OLOT Creu Roja La Garrotxa i l’ANEGx organitzen aquesta macro neteja que compta amb el suport del SIGMA i l’Ajuntament d’Olot,i més d’una desena d'entitats
 

 La Creu Roja de La Garrotxa i l’Agrupació Naturalista i Ecologista de La Garrotxa (ANEGx) amb el suport del Consorci SIGMA i l’Ajuntament d’Olot han organitzat una macro neteja del riu Fluvià al seu pas per Olot el pròxim diumenge, 15 de març.

 

La jornada arrencarà a les 9 del matí a l’esplanada de l’antiga Estació d’Olot i s’allargarà fins a la una del migdia. De moment, més d’una desena d’entitats olotines com diverses associacions de barris d’Olot, Esplais de la Garrotxa, Òmnium Cultural, Impulsa, també alguns instituts de secundària i institucions com el Parc Natural, ja s’hi han sumat i s’encarregaran de la neteja d’algun dels 11 trams en què s’ha dividit el riu Fluvià.

 

La voluntat d’aquesta acció és eliminar els plàstics i altres residus de les ribes del riu – des de Codella fins a la Font de Canet - per millorar l’estat de conservació dels sistemes naturals urbans del riu Fluvià i, alhora, evitar que arribin més residus al mar, contribuint, així, en la sensibilització a la ciutadania de la importància de tenir cura del medi ambient.

 

En cada un dels 11 trams hi haurà una persona responsable de la coordinació dels voluntaris i s’establiran uns punts de concentració on s’abocaran tots els materials recollits en aquell tram de riu. Precisament, amb la idea de no generar més residus, l’organització no facilitarà material per a la recollida, per tant, els voluntaris/es que vulguin participar hauran de portar els seus propis guants, bosses (reutilitzables), botes d’aigua i tot allò que considerin necessari.

 

Al mateix temps, des de l’organització es demana que els menors d’edat estiguin vigilats pels seus pares o tutors, recorden que cal ser prudents en els moviments i desplaçaments per evitar caigudes o accidents així com respectar la flora i fauna del riu durant les tasques de neteja. En cas de pluja ja avancen que s’anul·laria l’acció mediambiental.

 

Des de les diverses entitats organitzadores fan una crida a la participació. “Com més serem, més residus podrem recollir i millors seran els resultats. Tothom pot aportar el seu granet de sorra”, asseguren.

 

Per saber més informació  o apuntar-se com a voluntari, només cal posar-se en contacte amb les associacions organitzadores a través dels següents correus electrònics: laia.vianova@creuroja.org i danrolqui@gmail.comimprimir