Passeig Ramon Guillamet, 10 - 17800 OLOT
Tel. 972 27 91 01 - a/e: atencioalciutada@olot.cat

MENU PRINCIPAL > Ajuntament > Tauler d'anuncis > Notícies > VISTES AÈRIES D’OLOT A LA VITRINA DEL MES DE L’ARXIU COMARCAL

VISTES AÈRIES D’OLOT A LA VITRINA DEL MES DE L’ARXIU COMARCAL
VISTES AÈRIES D’OLOT A LA VITRINA DEL MES DE L’ARXIU COMARCAL Coincidint amb els 100 anys del naixement de Llorenç Escapa MarguíAmb motiu del centenari del naixement de Llorenç Escapa Marguí (Olot, 1915-Barcelona, 1995), conegut empresari del transport, cineasta i aviador, l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa dedica la Vitrina del Mes de desembre a les fotografies aèries d’Olot del segle XX.

Llorenç Escapa Marguí es va dedicar professionalment a l’empresa familiar de transports que el seu pare, Mateu Escapa i Masaló, havia creat precisament l’any 1915 amb el nom d’El Rápido Olotense, inicialment un modest servei de missatgeria entre la Garrotxa i Barcelona. Home polifacètic, Llorenç Escapa va ser esportista, membre de l’Aeroclub Barcelona-Sabadell i pilot de la marina mercant. Aficionat a la fotografia i al cinema, va realitzar diversos documentals. És autor de les primeres fotografies aèries d’Olot, realitzades l’any 1952 des de l’avió que ell mateix pilotava.

A més d’algunes d’aquestes imatges aèries d’Escapa, la mostra n’inclou d’altres que, des de finals dels anys cinquanta, l’Ajuntament d’Olot ha anat encarregant a diverses empreses especialitzades per deixar constància de l’evolució de la ciutat.


imprimir