Passeig Ramon Guillamet, 10 - 17800 OLOT
Tel. 972 27 91 01 - a/e: atencioalciutada@olot.cat

MENU PRINCIPAL > Ajuntament > Tauler d'anuncis > Notícies > AUGMENTA LA DISTRIBUCIÓ DELS ALUMNES DE LA GARROTXA A LES UNIVERSITATS

AUGMENTA LA DISTRIBUCIÓ DELS ALUMNES DE LA GARROTXA A LES UNIVERSITATS
AUGMENTA LA DISTRIBUCIÓ DELS ALUMNES DE LA GARROTXA A LES UNIVERSITATS Segons constata l'informe de la Fundació d'Estudis SuperiorsEl curs 2016-17, un total de 1.188 estudiants garrotxins s’han matriculat en un grau universitari.  Aquest nombre gairebé s’ha mantingut respecte al de l’any anterior. Més enllà dels estudis de grau, 129 garrotxins estan cursant màsters oficials i un total de 46 cursen algun doctorat.


Pel que fa a l’evolució de la distribució dels universitaris, s’observa un augment de la dispersió geogràfica a l’hora d’escollir centres universitaris.  La Universitat de Girona (UdG) és escollida com a  primera opció amb un 36,57%.  El segon lloc l’ocupa la Universitat de Vic (UVic-UCC), la qual ha experimentat un augment considerable, passant del 3% al curs 2003-04 al 12,22% del curs 2016-17.  La Universitat de Barcelona es queda en tercera posició amb un 11,38%.

La tipologia d’estudis s’ha categoritzat en cinc branques: en primer lloc es troben les ciències socials i jurídiques, amb un 46,3%.  La segona posició l’ocupen les ciències de la salut (21,3%).  I el tercer lloc és pels estudis d’enginyeria i arquitectura, representats per un 15,8%. 

Quant als 10 graus més estudiats durant el curs 2016-17, les dues primeres posicions són les mateixes que els anys anteriors: Psicologia en primera posició i Administració i Direcció d’Empreses en segona. 

Finalment, cal apuntar la tendència a l’alça de les dobles titulacions, opció fins ara poc rellevant i que enguany ha estat cursada pel 4,3% dels estudiants garrotxins. La Fundació d’Estudis Superiors d’Olot col·labora anualment amb l'Observatori Econòmic, Social i Mediambiental de la Garrotxa, aportant dades sobre els estudiants universitaris de la Garrotxa i redactant un article amb les dades obtingudes.  

Per a més informació consultar l’article elaborat per la FES (cliqueu aquí).


imprimir