Passeig Ramon Guillamet, 10 - 17800 OLOT
Tel. 972 27 91 01 - a/e: atencioalciutada@olot.cat

MENU PRINCIPAL > Ajuntament > Tauler d'anuncis > Notícies > L’OLOT D'EN PEP FARGAS

L’OLOT D'EN PEP FARGAS
L’OLOT D'EN PEP FARGAS Aquest dissabte, 8 de juny, nova edició del cicle Itineraris Personals. El convidat és l’activista cultural Pep FargasAquest dissabte, 8 de juny, tindrà lloc una nova edició del cicle Itineraris Personals, que organitzen l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa i l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot. En aquesta ocasió, el convidat és l’activista cultural Pep Fargas.

Pep Fargas Valero va néixer a Barcelona el 1954, i fins a l’any 1982, és a dir quan tenia 28 anys, no es va instal·lar a Olot. Per tant, la topografia de la seva memòria infantil és als barris del Raval i Ciutat Vella de Barcelona. Tot i que des d’adolescent solia venir els estius a la Garrotxa, no és fins als anys vuitanta que pot associar els espais olotins amb la seva història personal.

Com a fil argumental d’aquest itinerari, Pep Fargas pren la idea de l’arquitecta i urbanista alemanya Kathrin Golda-Pongratz, que defineix les ciutats i la seva trama urbana com un palimpsest –aquells pergamins que es reescrivien constantment sense esborrar del tot el text anterior– en el qual cada generació sobreescriu la ciutat amb les seves particulars aportacions i on la memòria de les generacions anteriors va quedant encara visible. Fargas ens proposa visitar alguns espais de la ciutat relacionats amb les seves vivències d’aquest darrers quaranta anys, indrets on podrem veure aquests rastres en el palimpsest o espais on la memòria del passat s’ha esborrat del tot i, finalment, punts del mapa on encara podríem dibuixar-lo projectant els nostres somnis.

L'itinerari començarà a les 11 del matí davant del Memorial als Vençuts, al camí de la Teuleria, i acabarà vora el Fluvià, al capdavall del carrer de Joan Pere Fontanella, passant per alguns espais del centre de la ciutat. Algunes imatges i la documentació que il·lustren el passeig seran accessibles a partir d’enllaços a Internet (és aconsellable portar algun dispositiu amb connexió a la xarxa).

L’activitat s’emmarca en la Setmana Internacional dels Arxius.imprimir