

13 de desembre de 2025
Descripció
Les dues persones talleristes l’Oumar i la Neomi faran dues versions properes del mateix plat, la versió de Camerún i Guinea, tot i que existeix amb petites variacions a diversos països d’Àfrica Occidental.
L’Haché de viande – estofat de verdures i carn- és una recepta quotidiana per la Neomie. Aquest és un plat habitual que ha après de la seva mare, sovint el prepara per als seus fills en grans quantitats que després es poden conservar per anar consumint al llarg de la setmana.
Per la seva banda, l’Oumar explica com el Ragoût és una recepta que se sol consumir en els mesos més freds (entre octubre i març a Guinea) o al matí, quan fa més fresc. En espais familiars, sovint es serveix en una carbassa o plat de la que es menja conjuntament.
L’Haché de viande i el Ragoût son dues versions molt properes. La diferència principal es troba en els ingredients: El Ragoût del que ens parla l’Oumar té una variant específica de la regió Malinké, on es cultiva el Cou (un tubercle similar a la mandioca). Tot i això, davant la impossibilitat de trobar aquest tubercle fora d’aquell context, es pot substituir per patata. D’altra banda, l’Oumar ho també ho condimenta amb okra en pols, el llorer o el cibulet. També utilitzarem Alfàbrega i Gingebre (substituible per Marialluïsa o cítrics com la llimona).
Acompanyarem el plat amb Bissap, una beguda infussionada amb Flor d’hibisc o flor de Jamaica, menta i sucre.
Un taller que s’emmarca dins el recull d’activitats “Veus que travessen fronteres”, organitzat pel Dia Internacional de les Persones Migrants. Hi trobareu teatre, contes, tallers de cuina, un documental i una jornada final amb xerrada i exposició.
Organitzat pel Col.lectiu Eixarcolant amb la col·laboració de Cepaim, Noima i El Consorci d’Acció Social en el marc del Dia Internacional de les persones migrades.
Horari
Lloc
Preu