Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

L’Orfeó Popular Olotí celebra 100 anys de la primera representació de Els Pastorets d'Olot

19 de novembre de 2019


Aquest 2019 l’Orfeó compleix 100 anys que va representar per primera vegada en un escenari Els Pastorets d’Olot. Ho hem volgut celebrar retornant la música en directe a aquesta fabulosa sarsuela. Amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot, vam posar-nos en contacte amb el músic Joan Naspleda, qui ha adaptat les partitures a tres instruments: la flauta travessera, el violí i l’acordió diatònic.


Tres músics del grup Brunzit – Joan Naspleda, Adrià Garcia i Pere Pau Ximenis – a més del Corfeó Ensemble Vocal, la coral de l’Orfeó dirigida per Araceli Godina, s’uniran al quadre d’actors dirigits per Marta Puig per posar sobre l’escenari uns Pastorets amb instrumentació en directe i cant coral. Enguany Els Pastorets de l’Orfeó es representaran els dies 21, 22, 26, 28 i 29 de desembre a les 7 de la tarda.

Tot a punt per a la Festa de Santa Cecília

L’Orfeó convida a tots els olotins i olotines a participar a totes i cadascuna de les activitats incloses en el programa de Santa Cecília, que se celebrarà del 22 al 24 de novembre.


La festa començarà el divendres amb el campionat de botifarra Memorial Jordi Fontfreda. Les activitats de dissabte s’han vist ampliades enguany i començaran a les 7 de la tarda amb la presentació de les exposicions de Duaita Prats. Tot seguit, homenatjarem Joan Prats, el president que va aconseguir que l’Orfeó posseís en propietat l’edifici que ens acull. A les 8 del vespre tindrà lloc el concert i la presentació del llibre del centenari de l’Escola Municipal de Música. A les 10 de la nit serà el torn del concert de Shirley Conchita, duet de l’actor i exintegrant de la Jove Companyia de l’Orfeó Marc Andurell. L’entrada als concerts de Santa Cecília és lliure.


La festa continuarà diumenge a partir de les 11 del matí amb la missa a l’Església de Sant Esteve, la cercavila dels cabeçuts de l’Orfeó, l’assemblea ordinària de socis a la 1 del migdia i tot seguit el dinar de germanor, que enguany comptarà amb l’actuació del grup ‘Dues guitarres i tres veus’, integrat per la família De Bolòs i Rivas i el guitarrista Paco Perea.
Si algú està interessat a participar del dinar, el cost és de 25 euros. Ha de comunicar la seva participació a la Cuina de l’Orfeó abans del 22 de novembre.

Programa d’actes

Divendres, 22 de novembre
A les 10 de la nit
Campionat de Botifarra V Memorial Jordi Fontfreda

Dissabte, 23 de novembre
A les 7 de la tarda
Inauguració a la Sala de Cal Fat de les exposicions de Duaita Prats ‘Dones màgiques de llum’ i ‘Fragments’.
Tot seguit, reconeixement al soci Joan Prats, president de l’Orfeó del 1991 al 1997, a la sala principal de l’entitat.
A les 8 del vespre, al teatre de l’Orfeó, presentació del llibre del centenari de l’Escola de Música d’Olot, a càrrec dels seus autors. A continuació, concert a càrrec de l’Escola Municipal de Música.
A les 10 de la nit
Concert a càrrec de Shirley Conchita, duet de l’exintegrant de la Jove Companyia de l’Orfeó Marc Andurell

Diumenge, 24 de novembre
A les 12 del migdia
Missa a l’església de Sant Esteve.
A la sortida
Cercavila dels cabeçuts de l’entitat fins davant l’Orfeó
A la 1 del migdia
Assemblea anual ordinària de socis
Aperitiu i dinar de germanor
Actuació de Dues guitarres i tres veus, grup format per la família De Bolòs Rivas, socis de l’entitat, i el músic Paco Perea.
Fi de festa
Concerts de Santa Cecília

Escola Municipal de Música

Enguany surt a la llum el llibre ‘Solfes, pianos i cornamuses. Un segle d’Escola Municipal de Música d’Olot (1918-2018)’. L’Orfeó va tenir un paper important per als inicis del centre, i així surt recollit en aquesta obra. Hem volgut fer-nos-en ressò convidant els autors de la publicació un dia després de la seva presentació pública a l’Escola de Música. Tot seguit, alguns integrants del centre oferiran el primer dels concerts de Santa Cecília d’enguany.

Shirley Conchita

Nascuts l'any 1991, la seva adolescència va estar marcada per la música dels anys 2000, i saben que no són els únics. Qui no recorda el Pop-Punk de Green Day, Simple Plan o Avril Lavigne I el Pop-Rock de Hilary Duff, Kelly Clarkson o Anastacia El Rock més dur d'Evanescence o Linkin Park, el Pop clàssic de Robbie Williams, Ronan Keating o James Blunt, l'R&B de les Destiny's Child i Jennifer Lopez, o el Hip-Hop d'Eminem i The Black Eyed Peas


Shirley Conchita arriba per retre homenatge a totes aquestes joies (i moltes més), perquè entre els anys 90' i el Reggaeton actual, també hi havia vida, i de la bona! Llarga vida als 2000!

  • Orfeo_activitats_.jpg
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat