Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

Resultats dels Tercers Pressupostos Participatius d'Olot

Quatre propostes han sortit escollides a la votació dels Pressupostos Participatius. S’està treballant per incorporar una cinquena proposta de resultat de la consulta, que ha finalitzat aquest dilluns i ha tingut una participació del 3’37%.

21 d'abril de 2021


El divendres 9 d’abril a les 8h del matí es va iniciar la votació els Pressupostos Participatius, que ha finalitzat aquest dilluns 19 d’abril a les 20h. Durant deu dies, els veïns i veïnes del sector nord d’Olot han pogut escollir les diferents propostes a les que volien que es destinessin els tercers Pressupostos Participatius. La votació s’ha fet de forma telemàtica, de la mateixa manera que s’han hagut de fer les reunions prèvies donada la situació d’excepcionalitat que ha vingut marcada per la COVID.  

De les 7.866 persones que podien participar de la votació (majors de 16 anys empadronats a 31 de gener de 2021 al sector comprès entre els barris Morrot, Benavent, Sant Cristòfor - Mas Bernat, Hostal del Sol, Sant Francesc, Eixample Popular, Sant Ferriol, El Firal i Pla de Baix), un total de 265 persones han participat de la consulta. Representa el 3’37% de les persones que estaven cridades a votar. Mitjançant el sistema anomenat del cistell que els ha permès escollir tants projectes com volguessin fins a esgotar els 100.000€ de pressupost, s’han recollit un total de 1.071 vots.

Dels 11 projectes finalistes dels tercers Pressupostos Participatius d’Olot, se n’han seleccionat 4. Per ordre de vots, les propostes seleccionades han estat les següents:

 

  • Activem els barris per a la consciència mediambiental (166 vots)

Es tracta de crear amb la col·laboració de les persones dels barris una campanya comunicativa vinculada al canvi climàtic i l'impacte ambiental de la gestió dels residus. La proposta inclou formacions, jornades, campanyes de sensibilització i accions concretes als barris sobre aquesta temàtica (pressupost: 10.000 €).

 

  • Barris accessibles per a tothom (149 vots)

Eliminació de les barreres arquitectòniques que encara hi ha a algunes zones de la ciutat. Millorar l'accessibilitat a l'entorn de la plaça Balmes i l’avinguda de Sant Joan de les Abadesses pel que fa a l'execució dels rebaixos en els passos de vianants i la corresponent senyalització horitzontal i vertical associada (pressupost: 40.000 €).

 

  • La cultura als barris (147 vots)

Programació d'activitats socioculturals de manera cogestionada entre veïnes i veïns i personal tècnic municipal. Circ, música, teatre, dansa i altres en un programa d'activitats creat col·lectivament entre barris amb una mirada especial cap a l'impacte ambiental, la promoció de la mobilitat sostenible i la gestió zero de residus (pressupost: 20.000 €).

 

  • Locals socials de qualitat per als barris (124 vots)

Per tal que els barris puguin gaudir d'un equipament on fer activitats, reunions i celebracions, es proposa adequar dos locals d'associacions de veïns que són de titularitat municipal: el del Morrot i el de Sant Cristòfor - Mas Bernat. S'hi faran intervencions d'eficiència energètica, millora de l'accessibilitat i substitució de finestres (pressupost: 10.000 €).

 

A les quatre propostes escollides, s’està estudiant com incloure’n una cinquena. Es tracta del projecte “Donem vida a la plaça de Sant Francesc” que, amb 112 vots i un import de 40.000 euros, ha quedat fora de les actuacions seleccionades. Els veïns i veïnes de Sant Francesc, conjuntament amb els tècnics municipals, analitzaran quina actuació es podrà realitzar amb els 20.000 euros que han quedat disponibles de la partida de 100.000 euros reservada a Pressupostos Participatius.

A partir d’aquest moment l’Ajuntament d’Olot inicia la tramitació per fer possible les diferents propostes escollides. S’obre així un període d’avaluació dels tercers Pressupostos Participatius i del model de funcionament d’aquest procés iniciat l’any 2018.

A les edicions anteriors, les accions escollides en els Pressupostos Participatius que s’han executat van ser les següents:

 

Primera edició (any 2018)

- El circuit natural Moixina-Pla de Llacs (269 vots)

- Jornades de la dona (261 vots)

- Mobilitat sostenible: Olot amb bicicleta (254 vots)

- Informació de serveis públics als barris (240 vots)

- Espai de trobada dinamitzat al parc del carrer Gòdua (191 vots)

- Gegant de Sant Roc (188 vots)

772 persones van votar a la 1a edició (7,99%).

 

 

Segona edició (any 2019)

- Adequació d’itineraris a la Muntanya Pelada (263 vots) 

- Revivim les places petites (217 vots)

- Fem grans places i parcs (214 vots)

- Tram de carril bici (209 vots)

- Barris: espais de cultura (172 vots)

 Les propostes van tenir 1.372 vots. Van votar 379 persones (un 6% del total).

 

 

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat