Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
AGENDA

L’Àlbum de l’Arquitecte. Denise Scott Brown.

Fotografia > Exposicions
denise-scott-brown-3.jpg

Del 6 de setembre de 2021 al 19 de desembre de 2021


Descripció

Sud Àfrica, Nova York, Filadèlfia, Atlàntic City, Iugoslàvia, Califòrnia, són llocs que Denise Scott Brown va conèixer i va fotografiar. I són un recull d’aquestes fotografies les que formaran part de la cinquena mostra del cicle L’Àlbum de l’Arquitecte que amb el títol “Denise Scott Brown. Travelling with Denise” s’exposarà del 6 de setembre al 19 de desembre, a la seu de la Delegació Garrotxa-Ripollès del COAC.

Denise Scott Brown és una arquitecta, urbanista, escriptora, professora i sòcia de l’Estudi Venturi-Scott Brown & Associates a Filadèlfia. Aquest Estudi d’arquitectura és considerat un dels més influents del segle XX. L’obra construïda,  l’activitat acadèmica i els llibres publicats entre els quals destaca  “Learning from Las Vegas” (1972) escrit conjuntament amb Steven Izenous, són una referència de la cultura arquitectònica contemporània.

D’entre els nombrosos premis que ha rebut se’n poden destacar el Design Mind Award (2007), la National Medal of Arts, el United States Presidential Award (1992), o l’Athena Award del Congress for the New Urbanism (2007).

L’any 1991 el jurat del premi Pritzker va atorgar el guardó al seu marit i soci Robert Venturi, però  la va excloure a ella. Malgrat les protestes de sectors molt importants de la professió i les manifestacions de propi Robert Venturi afirmant que Denise era l’autora de més del 50% de la feina de l’Estudi, el jurat no va rectificar.

Comissariat: Jeremy Tenenbaum / Maria Pia Fontana / Josep Maria Torra

Ho organitza: Delegació Garrotxa-Ripollès del COAC

Llloc

Seu de la Delegació Garrotxa-Ripollès del COAC

Preu

Entrada gratuïta
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat