Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

3a Edició dels Pressupostos Participatius d'Olot

Campanyes

Observacions

3ª EDICIÓ DE PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS | Votació de les propostes finalistes!

 

La tercera edició dels Pressupostos Participatius d’Olot arriba a la fase de votació. Els veïns i veïnes del sector nord d’Olot podran escollir des del divendres 9 d’abril a les 8 h del matí i fins al dilluns 19 d’abril a les 20 h, les propostes a què volen que es destinin els Pressupostos.  Aquest any són les persones que viuen al Morrot, Benavent, Sant Cristòfor – Mas Bernat, Hostal del Sol, Sant Francesc, Eixample Popular, Sant Ferriol, el Firal i Pla de Baix els qui hi estan cridats a participar-hi.

El mes de novembre van començar les sessions que, a causa de la COVID-19, s’han hagut de fer de forma telemàtica. Les trobades han girat al voltant de les temàtiques territori sostenible, economia circular i diversitat cultural i identitat comuna. Després de les reunions realitzades, es van concretar 32 propostes de les quals, després de la validació tècnica, 11 han arribat al període de votació.

 

Els projectes finalistes són els 11 que us detallem a continuació:

 1. Activem els barris per a la consciència mediambiental
 2. Pacificació de la carretera de la Canya – Institut Escola Greda
 3. Locals socials de qualitat per als barris
 4. Barris accessibles per a tothom
 5. La cultura als barris
 6. Olot, ciutat diversa
 7. Donem vida a la plaça de Sant Francesc
 8. Concurs “Ben bé d’Olot”
 9. Espais d’expressió i diàleg ciutadà
 10. Fira de l’economia circular
 11. Butlletí als barris: Barris eco-feliços

 

 

| Com puc saber més informació de cada proposta?

Trobareu tota la informació de cada iniciativa i proposta aquí.

 

| Qui pot votar?

Les veïnes i veïns de 16 anys o més que viuen al sector nord d’Olot (Morrot, Benavent, Sant Cristòfor – Mas Bernat, Hostal del Sol, Sant Francesc, Eixample Popular, Sant Ferriol, el Firal i Pla de Baix). Hi han d’estar empadronades a data de 31 de gener de 2021.

 

| Com puc votar?

Cal que entreu a la pàgina web de la votació: pressupostosparticipatius.olot.cat. Us haureu d’identificar amb el DNI-NIE i introduir la vostra data de naixement. A partir d’aquí, ja podreu escollir les propostes que més us agradin mitjançant l’anomenat sistema “cistell”. És a dir, podeu triar tants projectes com vulgueu fins a esgotar els 100.000 € destinats als Pressupostos Participatius.

 

| Quan es pot votar?

Del divendres 9 d’abril, a les 8 h, al dilluns 19 d’abril a les 20 h.

 

| Només es pot votar per internet?

Sí, però us ajudem en el que faci falta. Si teniu qualsevol consulta o dubte, podeu posar-vos en contacte amb l’Ajuntament d’Olot al 972 27 91 01.

 

 

______

 

A continuació podeu trobar un xic més d'informació sobre els orígens i objectius del projecte de Pressupostos Participatius d'Olot que, enguany, arriba a la seva tercera edició. 

 

FUNCIONAMENT

Les propostes sorgeixen a través de les sessions en línia i es treballen de forma conjunta. Un cop s'han definit, les propostes es valoren tècnicament i se les dota d’un pressupost. Tot seguit, es passa a un període de votacions on s’expliquen els projectes i s’especifiquen els costos. Seguidament es preparen les votacions als projectes.

Cada edició dels Pressupostos Participatius permeten que totes les persones majors de 16 anys residents als barris on es celebren els pressupostos puguin dir-hi la seva. Les accions més votades i fins arribar a un màxim de 100.000€, són les que s'acaben portant a terme.

 

| OBJECTIUS

Els Pressupostos Participatius suposen un pas més cap a una nova cultura democràtica, on tots i totes les veïnes participin i decideixin de forma corresponsable sobre les polítiques de la ciutat. Alhora, suposen noves maneres d’interactuar amb l'Ajuntament d'Olot contribuint a una democràcia més ciutadana i transparent.

En definitiva amb els Pressupostos Participatius d’Olot, es busca construir entre tots i totes una nova cultura democràtica, on tothom pugui participar i decidir de forma corresponsable sobre les polítiques de la ciutat.

T’animem a participar-hi!

 

REGLAMENT

A través del següent enllaç podeu consultar el Reglament dels Pressupostos Participatius d’Olot: Reglament Pressupostos Participatius.

Al 2018 es va posar en marxa aquest procés de Pressupostos Participatius a la ciutat d’Olot, amb la finalitat de construir una cultura democràtica a la ciutat, a partir d’un procés participatiu i vinculant que desperti l’interès de veïnes i veïns, potenciï la confiança entre aquests i l’administració municipal, i impulsi la participació de la ciutadania olotina en la presa de decisions sobre una part del pressupost municipal. 

 

Data inici

9 d'abril de 2020

Data final

19 d'abril de 2021
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat