Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Campanyes, programes i plans
Inici >

Agents d’ocupació i desenvolupament local (AODL)

Programes

Observacions

En el marc del Programa d’Agents d’ocupació i desenvolupament local es dona suport a la posada en marxa, en cooperació amb altres actors, de projectes que afavoreixin la dinamització social i econòmica del territori d’actuació, amb la finalitat de crear, mantenir i diversificar l’activitat econòmica territorial generadora d’ocupació, mitjançant la contractació dels agents d’ocupació i desenvolupament local.

Els AODL són tècnics/ques, amb titulació universitària oficial de Grau o equivalent, que treballen a temps complet en un projecte de desenvolupament local impulsat pels ens locals o per entitats dependents o vinculades a una administració local. La seva missió és dinamitzar, promoure i executar, en concertació amb d'altres agents del territori (agents socials, econòmics, empresarials i altres) polítiques i programes que afavoreixin la promoció econòmica en el seu territori d'actuació, cercant un creixement econòmic sostenible generador d'ocupació.

Un AODL executa un o alguns dels projectes inclosos del Pla d’acció d’una entitat local en matèria de promoció econòmica i ocupació (és a dir, desenvolupament local).

En definitiva, els agents d’ocupació i desenvolupament local són tècnics/ques que treballen en estructures organitzatives de desenvolupament local que habitualment es configuren en oficines de promoció econòmica, consorcis pel desenvolupament local, mancomunitats de municipis per a la dinamització del territori, etc.

Actualment els projectes que s’estan executant són els següents:

 • Noves necessitats del sector comercial: reactivació i professionalització.
 • Noves capacitats per al treball.
 • Dinamització de l'ecosistema dels productors agroalimentaris de la Garrotxa.
 • Sistemes d'informació territorial de la Garrotxa.
 • Garrotxa territori resilient.
 • Hub Garrotxa.
 • Connexions industrials.

 

Normativa:

 • RESOLUCIÓ EMT/2050/2021, de 29 de juny, per la qual s’obre la convocatòria per a l’any 2021 per a la concessió de subvencions destinades a la contractació de nous Agents d’ocupació i desenvolupament local
 • RESOLUCIÓ EMT/2053/2021, de 29 de juny, per la qual s’obre la convocatòria per a l’any 2021 per a la concessió de subvencions destinades a les pròrrogues dels Agents d’ocupació i desenvolupament local, en funció de si es tracta de nous AODL o de pròrrogues.
 • RESOLUCIÓ EMT/3509/2021, de 17 de novembre, per la qual s'amplia l'import màxim destinat a l'atorgament de les subvencions previstes en la Resolució EMT/2050/2021, de 29 de juny.
 • ORDRE TSF/123/2018, de 24 de juliol, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades als Programes de suport al desenvolupament local, modificada per l’Ordre TSF/158/2020, de 21 de setembre.

 

Logos_1.png

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i l’FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local

 

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat