Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

SOL·LICITUD ACCÉS RODAT AL NUCLI ANTIC PER A INSTAL·LADORS I EMPRESES DE MANTENIMENT DE NEGOCIS I FINQUES

Via Pública

Descripció

El mes de novembre de 2020, el ple de l’Ajuntament d’Olot va aprovar per unanimitat un seguit de canvis a l’Ordenança de Circulació del Nucli Antic d'Olot amb la voluntat de pacificar el trànsit rodat en aquest barri, impulsant una millor convivència entre vianants i vehicles dins del barri i centre neuràlgic de la ciutat.

Una de les principals actuacions i canvis que entraran en vigor aquesta pròxima tardor és la limitació de l’accés segons l’horari i la reducció de l’entrada de vehicles durant les franges horàries de més afluència comercial.

En aquest sentit, es concentrarà l’entrada de vehicles comercials i transportistes durant les primeres hores del matí, de 6 a 10 h, i les primeres de la tarda, de 13:30 a 16:30 h.

 

Únicament podran accedir a aquest espai de la ciutat en qualsevol moment del dia els següents col·lectius:

  • Residents: propietaris, llogaters i persones empadronades a la zona
  • Titulars o llogaters d’un domicili, garatge o local comercial en aquest espai
  • Les persones de mobilitat reduïda amb certificat de reconeixement de discapacitat
  • Serveis d’emergències
  • Serveis municipals
  • Taxistes
  • Repartidors de farmàcies
  • Familiars de residents i persones grans

Pel que fa a instal·ladors, industrials o empreses de serveis o de manteniment de negocis i finques del Nucli Antic que necessitin accedir al Nucli Antic en horari restringit, fora dels horaris estipulats permesos anteriorment mencionats, caldrà que disposin d’autorització expressa. Per aconseguir-la caldrà que puguin omplir aquesta instància i, en cas de resoldre-la positivament, se’ls notificarà la disposició de 20 accessos mensuals per vehicle sol·licitat.

Cal tenir en compte que, durant part del dia, l’accés al Nucli Antic serà lliure i, per tant, els accessos extraordinaris només fan referència i s’apliquen per accedir i circular pel Nucli Antic fora de l’horari restringit. Únicament és necessari demanar l'autorització expressa en cas que es requereixi accedir al Nucli Antic en horari restringit per motius laborals. 

En cas que es requereixin més accessos a part dels 20 previstos, els interessats o interessades podran formalitzar una instància genèrica demanant-ne l’ampliació i, en cas de valorar-se positivament, se’ls hi ampliarà el nombre d’accessos facilitats.

 

 

Qui ho pot demanar

Instal·ladors, industrials, contractistes o empreses de serveis i manteniment de negocis i finques al Nucli Antic que necessitin accedir al Nucli Antic d'Olot fora dels horaris previstos i permesos anteriorment mencionats per motius laborals.

Com es fa

En cas de necessitat o d’emergència, els instal·ladors, empresaris o contractistes que necessitin accedir a la zona en horari restringit per motius laborals, requeriran autorització expressa i poden sol·licitar-la a partir de l'1 de setembre de 2021.

Preguntes

| Per dubtes, qüestions o si es requereix més informació respecte a aquest element, es pot contactar amb l’OAC al telèfon 972 27 91 01.

| En cas de dubtes pel que fa a la tramitació en línia de la sol·licitud, poden contactar amb l’OAC 360º a través del 872 22 00 89 o oac360@olot.cat de dilluns a divendres de 8 a 20 h.

Documents necessaris

Per poder disposar de l’autorització que permet accedir al Nucli Antic d’Olot cal que formalitzin aquesta instància específica. Un cop el tràmit es resolgui positivament se’ls notificarà la disposició de 20 accessos mensuals per vehicle sol·licitat. Recordar que, tot i disposar de l'autorització expressa, durant l'horari restringit només es podrà accedir per dos punts: l’accés del Firal i l’accés del carrer Sant Rafel.

En cas que es requereixin més accessos, els interessats o interessades podran formalitzar una instància genèrica demanant-ne l’ampliació i, en cas de valorar-se positivament, se’ls hi ampliarà el nombre d’accessos facilitats.

A continuació es faciliten les vies per poder realitzar la instància específica de sol·licitud: 

Telemàticament

Cal accedir al següent enllaç i, posteriorment, seguir els passos indicats al Manual de la Instància de Sol·licitud Accés rodat al Nucli antic: Instal·ladors/Manteniment Negocis i Finques Nucli Antic

 

Presencialment

Cal demanar cita prèvia a l’Ajuntament d’Olot i dirigir-se a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC).

 

 

| Les persones jurídiques i entitats han de fer obligatòriament el tràmit de forma telemàtica. 

| Pel que fa a autònoms i persones físiques es recomana que puguin realitzar-ho també de forma telemàtica. 

 

Quan es pot demanar

A partir de dimecres, 1 de setembre de 2021.

Formes de tramitació

Internet

Cal accedir a Tràmits, Tràmits on-line i, posteriorment, dirigir-se a Instàncies específiques. En aquest sentit, seguir els passos indicats al Manual de la Instància de Sol·licitud Accés rodat al Nucli antic: Instal·ladors/Manteniment Negocis i Finques Nucli Antic.

Presencial

Cal demanar cita prèvia a l’Ajuntament d’Olot i dirigir-se a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC).
Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC)
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat