Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Inici >

SOL·LICITUD DE RENOVACIO DEL COMANDAMENT D'ACCÉS AL NUCLI ANTIC

Via Pública

Descripció

El mes de novembre de 2020, el ple de l’Ajuntament d’Olot va aprovar per unanimitat un seguit de canvis a l’Ordenança de Circulació del Nucli Antic d'Olot amb la voluntat de pacificar el trànsit rodat en aquest barri, impulsant una millor convivència entre vianants i vehicles dins del barri i centre neuràlgic de la ciutat.

Una de les principals actuacions i canvis que entraran en vigor aquesta pròxima tardor és la limitació de l’accés segons l’horari i la reducció de l’entrada de vehicles durant les franges horàries de més afluència comercial.

En aquest sentit, es concentrarà l’entrada de vehicles comercials i transportistes durant les primeres hores del matí, de 6 a 10 h, i les primeres de la tarda, de 13:30 a 16:30 h, aproximadament.  

 

Únicament podran accedir a aquest espai de la ciutat en qualsevol moment els següents col·lectius:

  • Residents: propietaris, llogaters i persones empadronades a la zona
  • Titulars o llogaters d’un domicili, garatge o local comercial en aquest espai
  • Les persones de mobilitat reduïda amb certificat de reconeixement de discapacitat
  • Serveis d’emergències
  • Serveis municipals
  • Taxistes
  • Repartidors de farmàcies
  • Familiars de residents i persones grans

 

Pel que fa a la resta de ciutadans i ciutadanes, instal·ladors, industrials o empreses de serveis caldrà disposar d’autorització expressa si es vol accedir al Nucli Antic en horari restringit.

 

Qui ho pot demanar

Residents – propietaris, llogaters i persones empadronades a la zona -, els titulars o llogaters d’un domicili, garatge o local comercial en aquest espai, les persones de mobilitat reduïda amb certificat de reconeixement de discapacitat, els serveis d’emergències, serveis municipals, taxistes, repartidors de farmàcies així com familiars de residents que visquin al Nucli Antic d'Olot.

Instal·ladors, industrials o empreses que necessitin accedir al Nucli Antic d'Olot, podran realitzar el tràmit de renovació d’accés a partir de l’1 de setembre de 2021.

Com es fa

Totes les persones que disposin de comandament han de renovar-lo. Poden realitzar-ho des del 28 de juny i fins al 31 d’agost a través dels dos sistemes següents:

1. Telemàticament.
Cal accedir al següent enllaç: https://tramits.olot.cat/OAC/SegExpStandalone.jsp?idioma=ca i, posteriorment, seguir els passos indicats al Manual de Tramitació de Sol·licitud de Renovació del Comandament d'Accés al Nucli Antic.

2. Presencialment.
Cal demanar cita prèvia a l’Ajuntament d’Olot i dirigint-se a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC).

Preguntes

En cas de necessitat o d’emergència, els instal·ladors, empresaris o contractistes que necessitin accedir a la zona en horari restringit per motius laborals, requeriran autorització expressa i poden gestionar-ho a partir de l'1 de setembre de 2021.

Documents necessaris

| Per dubtes, qüestions o més informació respecte aquest element, es pot contactar amb l’OAC al telèfon 972 27 91 01.

| En cas de dubtes pel que fa a la tramitació en línia de la sol·licitud, poden contactar amb l’OAC 360º a través del 872 22 00 89 o oac360@olot.cat de dilluns a divendres de 8 a 20 h.

| Els familiars de residents i persones grans de residents del Nucli Antic han d’acreditar documentalment el dret a obtenir el comandament: contracte de lloguer, certificat de reconeixement de discapacitat o altre documentació que n’acrediti el dret.

Quan es pot demanar

Del 28 de juny fins al 31 d'agost.

Tràmits previs

En cas de gestionar la sol·licitud presencialment és necessari demanar cita prèvia a l'Ajuntament d'Olot.

Formes de tramitació

Internet

Presencial

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat