Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
AGENDA

El paper de la Garrotxa en la implementació del Sistema Mètric Decimal

Xerrades

1 de desembre de 2021


Descripció

Les matemàtiques no són un tema aliè a les nostres vides. Les fem servir constantment! Anton Aubanell explicarà de forma distreta l’origen del Sistema Mètric Decimal i del Sistema Internacional d’Unitats. L’establiment d’un sistema de mesures acceptable per tothom i permanent en el temps ha estat fonamental per fer possible el progrés científic, tecnològic i social. No va ser fàcil i va requerir, al final del segle XVIII, el mesurament sobre el terreny de l’arc del meridià de París entre Dunkerque i Barcelona. Aquesta va ser una de les majors proeses científiques que mai s’hagin portat a terme i el Puigsacalm va jugar-hi un paper destacat! La conferència convida a fer una passejada per aquesta formidable aventura que va permetre definir el metre, patró de la qual el nostre territori en va ser testimoni de primera mà.

Anton Aubanell és catedràtic de matemàtiques d’educació secundària, professor a la Facultat de Matemàtiques i Informàtica de la Universitat de Barcelona i membre fundador del Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA).

Ho organitza: Campus Garrotxa

Horari

19 h

Llloc

Arxiu Comarcal de la Garrotxa

Preu

Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia.
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat