Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Agenda d'actes

Welcome to Chechnya

Cinema
welcome-to-chechnya-layered-a4.jpg

7 d'octubre de 2021


Descripció

David France, director nominat als premis Oscar per Cómo sobrevivir a una epidemia, ens acosta al dia a dia d’un grup d’activistes que lluiten contra la “neteja” governamental anti-LGTBIQ+ que impera a la república russa de Txetxènia, i que té com a finalitat detenir, torturar i executar el col·lectiu.

Els documentalistes arrisquen la seva vida conjuntament amb els activistes per donar a conèixer aquestes atrocitats tan poc denunciades mentre protegeixen la identitat de les víctimes canviant les seves cares mitjançant tècniques de deepfake. És un documental impactant i una denúncia emotiva i vital de la persecució de masses. La ponència posterior anirà a càrrec de Krzystof Charamsa, el qual, després d’un dur procés d’alliberament personal, el 2015 va declarar la seva homosexualitat com a protesta i denúncia de l’homofòbia de l’Església catòlica. Trencar el silenci va ser el seu acte de desobediència envers el sistema del poder religiós. Com a resultat, va ser automàticament expulsat del seu lloc de treball al Vaticà i a les universitats, i també va ser suspès com a sacerdot.

El periodista Albert Brosa presentarà la projecció i moderarà la conversa posterior.

Aquesta projecció forma part de la mostra Olot.doc. Es tracta de jornades al voltant del cinema documental, per al públic general, on poder recuperar i gaudir del gènere consolidat a festivals i cartelleres de grans capitals. Una oportunitat extraordinària per fer arribar missatges constructius al voltant del món que ens envolta, sense afany competitiu. En aquest sentit, es vol que el documental i la temàtica que proposi cadascun d’ells siguin el pretext per provocar debats i ponències en relació amb el que s’ha vist a la pantalla.

Ho organitza: Axisfilms

Horari

19.30 h

Llloc

Cines Olot

Preu

4 euros
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat