Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Agenda d'actes

Canto jo i la muntanya balla

Teatre
canto-jo.jpg

5 de novembre de 2021


Descripció

Guillem Albà i Joan Arqué ens proposen portar a escena el llibre d’èxit d’Irene Solà, Canto jo i la muntanya balla. Una dramatúrgia de Clàudia Cedó amb música de Judit Neddermann que ens portarà a gaudir d’un text màgic on podrem veure un híbrid de teatre de gest, text i música en directe.

Primer hi ha la tempesta i el llamp i la mort d’en Domènec, el pagès poeta. Després, la Dolceta, que no pot parar de riure mentre explica les històries de les quatre dones penjades per bruixes. La Sió, que ha de pujar tota sola la Mia i l’Hilari allà dalt a Matavaques. I les trompetes de la mort, que, amb el seu barret negre i apetitós, anuncien la immutabilitat del cicle de la vida. A Canto jo i la muntanya balla prenen la paraula dones i homes, fantasmes i dones d’aigua, núvols i bolets, gossos i cabirols que habiten entre Camprodon i Prats de Molló. Una zona d’alta muntanya i fronterera que, més enllà de la llegenda, guarda la memòria de segles de lluita per la supervivència, de persecucions guiades per la ignorància i el fanatisme, de guerres fratricides, però que encarna també una bellesa per a la qual no calen gaires adjectius. Un terreny fèrtil per deixar anar la imaginació i el pensament, les ganes de parlar i d’explicar històries. Un lloc, potser, per començar de nou; un lloc per a una certa redempció.

A partir de la novel·la d’Irene Solà

Dramatúrgia: Clàudia Cedó
Direcció: Guillem Albà i Joan Arqué
Composició musical: Judit Neddermann
Amb Laura Aubert, Diego Lorca, Anna Sahun, Ireneu Tranis i Caterina Tugores, i a la guitarra Amaia Miranda
Llums: Sylvia Kuchinow
Vestuari: Nídia Tusal
So: Joan Gorro
Escenografia: Alfred Casas i Laura Clos “Closca”

www.laperla29.cat

Horari

19.30 h

Llloc

Teatre Principal d'Olot

Preu

25, 20, 15 i 7 euros
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat