Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Agenda d'actes

Cinema del Club: La rosa púrpura del Cairo

Cinema
covid-cinema.jpg

22 de juny de 2021


Descripció

El cinema del club és la segona part del club de lectura de la Biblioteca Marià Vayreda d’Olot. Cada sessió consta de dues parts. La setmana passada, els participants van llegir el llibre  El ferrocarril subterrani, de Colson Whitehead, i aquesta miraran la pel·lícula La rosa púrpura del Cairo, de Woody Allen. Albert Grabulosa va moderar la sessió on es va parlar del llibre i Jordi Teis portarà el debat sobre la de la pel·lícula.

Nominada a l’Oscar i al Globus d’Or al Millor Guió, al Premi Fipresci de Canes per a Woody Allen com a director i guionista, i a dos Premis Bafta com a pel·lícula i guió. Amb Mia FarrowJeff Daniels al capdavant del repartiment, és una de les pel·lícules més valorades pel mateix director, el qual la defineix com un cant d’amor al cinema. Inspirada en textos com Seis personajes en bus­ca de autor, de Pirandello, El mo­derno Sherlock Holmes, de Buster Keaton, o Sombrero de copa, de Robert Sandrich, paradigma de la metacinematografia. El film ens presenta la fugida d’uns personatges, captius a la pantalla d’un cinema, cap a la realitat més propera i el somni de llibertat, nascut en un pati de butaques, d’una dona ignorada i vexada pel marit.

Per participar-hi, cal inscriure’s gratuïtament al taulell de la Biblioteca, on es podrà recollir en préstec el llibre en qüestió per llegir-lo abans de la sessió. Només podran assistir al Cinema del Club aquells que també hagin participat del Club de Lectura.

Horari

18.30 h

Llloc

Sala d'actes de l'Hospici

Preu

Activitat gratuïta
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat