Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Agenda d'actes

La infanticida

Teatre

19 de setembre de 2021


Descripció

Una lectura de La infanticida a càrrec de les poetes Maria Cabrera i Blanca Llum Vidal, que, submergides en el vers d’aquest text teatral, donaran veu al personatge de la Nela. La cel·la pobra d’hospital psiquiàtric on passa l’acció serà l’Espai Barberí, un rerefons de contrallum a aquest drama.

La infanticida és el monòleg teatral en vers amb el qual Caterina Albert és guardonada als Jocs Florals d’Olot el 1898. Aquest 10 de setembre farà exactament 123 anys. Tot i que pretén dedicar-se al teatre, arran de l’escàndol que produeix entre el jurat que una dona sigui capaç d’escriure un text tan cru, ara ja sí Víctor Català es decantarà per la narrativa breu i, en menor mesura, per la novel·la, gèneres en els quals obté un reconeixement immediat i que han marcat decisivament l’evolució de la narrativa catalana del segle XX. Tot això sense oblidar la seva obra poètica i la prosa íntima.

Dramatúrgia i direcció: Rosa Vilanova

Amb Blanca Llum Vidal i Maria Cabrera

ACTIVITATS RELACIONADES


TEATRE
LA VÍCTOR C. (LECTURA DRAMATITZADA)
Divendres 3 de setembre, 19.30 h, Teatre Principal d’Olot
MÉS INFORMACIÓ

""

Horari

18 h

Llloc

Espai Barberí

Preu

6 euros
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat