Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Les ombres i la llum

Pintura > Exposicions
hisao-suzuki

Del 3 de juny de 2022 al 15 d'agost de 2022


Descripció

La Sala Oberta 2 del Museu de la Garrotxa acull una exposició de fotografies d’Hisao Suzuki (Yamagata, Japó, 1957). Es mostra, així, la donació que el fotògraf japonès va fer del seu fons a la Fundació RCR Bunka.

El lligam de Suzuki amb Catalunya comença el 1978, després de veure una exposició de fotografies sobre Antoni Gaudí a Yokohama que el va deixar captivat. Quatre anys més tard arriba per primera vegada a Barcelona, ciutat on es va quedar a viure. En aquesta Barcelona preolímpica, Hisao Suzuki inicia la seva carrera com a fotògraf d’arquitectura. Seva és, per exemple, la documentació del procés de construcció del Palau Sant Jordi, i seus són també molts treballs sobre el modernisme català.

La fotografia d’Hisao Suzuki representa el testimoni fidel i minuciosament documentat de la realitat, a la recerca d’un registre precís sense perjudicar l’essència de l’obra arquitectònica.
Amb aquesta donació, RCR Bunka disposa de l’arxiu complet del fotògraf, un fons que conté 46.000 fotografies d’arquitectura contemporània d’arreu del món, retrats d’arquitectes i compositors
musicals. El fons també compta amb les pel·lícules fotogràfiques i amb els arxius originals en digital de les imatges.

Inauguració: divendres 3 de juny, 19 h, Sala Oberta 2

Llloc

Sala Oberta 2 del Museu de la Garrotxa

Preu

Entrada gratuïta
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat