Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Hui Basa

Teatre
nuria-social-hui-basa-olot-cultura-tardor-2022

14 d'octubre de 2022


Descripció

Una activitat teatral participativa en què el públic assistent i l’autora i directora de l’espectacle estrenat al Grec 2020, faran una lectura dramatitzada en veu alta del text de l’obra i en simularan una posada en escena.

De Kenia a Hondures, la companyia Hui Basa dirigida per Lali Álvarez amb l’espectacle LIFE (de como los árboles nos salvaron la vida) ens posa cara a cara amb tots aquells llocs i persones que defensen de forma directa la supervivència del planeta. Una peça que es converteix en un ritual a favor de tot allò que està en perill d’extinció, a favor de la vida.

És de nit i ens trobem al voltant del darrer arbre viu del planeta. L’Esperit de la Mare Terra ens acompanya en aquest viatge des del Bosc d’Embobut de Kenya fins a Hondures, passant per tots aquells llocs on lluiten les persones que són a la primera línia de la defensa del territori i del planeta, la gran majoria d’elles indígenes, que lluiten per la defensa dels boscos, les seves aigües i les cases que els són pròpies des de temps ancestrals.

Els morts ens apropen a aquestes històries humanes que reflecteixen privilegis, dinàmiques de poder i formes de vida insostenibles. La Guardiana del Futur s’encarrega d’obrir-nos una porta a la reflexió a l’esperança. Entre tots dibuixarem un ritual perquè tot allò que està en perill d’extinció pugui continuar brillant. Per la vida.

Hui Basa neix a Barcelona el 2017, establint la seva seu com a artistes residents a la Nau Ivanow, després de treballar junts als espectacles Ragazzo i Barcelona (contra la paret), tots dos escrits i dirigits per Lali Álvarez . Seguint la línia dels treballs compartits prèviament, Hui Basa investiga el lloc on es difumina la frontera entre la ficció i el “món real”, portant a escena diferents projectes amb un enfocament cap a l’anàlisi crítica de les realitats humanes, socials i polítiques.

Ho organitza: Núria Social

Horari

21 h

Llloc

Núria Social

Preu

Venda anticipada en línia: 5 euros adults, 3 euros infants de 4 a 12 anys. Taquilla: 6 euros adults, 4 euros infants
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat