Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Agents d’ocupació i desenvolupament local (AODL)

Programes

Observacions

En el marc del Programa d’Agents d’ocupació i desenvolupament local es dona suport a la posada en marxa, en cooperació amb altres actors, de projectes que afavoreixin la dinamització social i econòmica del territori d’actuació, amb la finalitat de crear, mantenir i diversificar l’activitat econòmica territorial generadora d’ocupació, mitjançant la contractació dels agents d’ocupació i desenvolupament local.

Els AODL són tècnics/ques, amb titulació universitària oficial de Grau o equivalent, que treballen a temps complet en un projecte de desenvolupament local impulsat pels ens locals o per entitats dependents o vinculades a una administració local. La seva missió és dinamitzar, promoure i executar, en concertació amb d'altres agents del territori (agents socials, econòmics, empresarials i altres) polítiques i programes que afavoreixin la promoció econòmica en el seu territori d'actuació, cercant un creixement econòmic sostenible generador d'ocupació.

Un AODL executa un o alguns dels projectes inclosos del Pla d’acció d’una entitat local en matèria de promoció econòmica i ocupació (és a dir, desenvolupament local).

En definitiva, els agents d’ocupació i desenvolupament local són tècnics/ques que treballen en estructures organitzatives de desenvolupament local que habitualment es configuren en oficines de promoció econòmica, consorcis pel desenvolupament local, mancomunitats de municipis per a la dinamització del territori, etc.

Actualment el projecte que s’està executant és el següent:

  • Promoció i màrqueting del territori

 

Normativa:

  • Ordre TSF/123/2018, de 24 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades als Programes de suport al desenvolupament local.
  • Ordre TSF/158/2020, de 21 de setembre, de modificació de l'Ordre TSF/123/2018, de 24 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades als Programes de suport al desenvolupament local.
  • Ordre EMT/186/2023, de 17 de juliol, de modificació de l'Ordre TSF/123/2018, de 24 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades als Programes de suport al desenvolupament local.
  • RESOLUCIÓ EMT/1793/2022, de 2 de juny, per la qual s'obre la convocatòria per a l'any 2022 per a la concessió de subvencions destinades a les pròrrogues dels agents d'ocupació i desenvolupament local (SOC-Agents d'Ocupació i Desenvolupament Local-AODL).

 

logos-2_.png

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local

 

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat