Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Entrades per als espectacles familiars i de la faràndula de les Festes del Tura 2021

Festes del Tura

Aquest dilluns 30 d’agost a les 10 h, s’obren les taquilles virtuals i presencials per  reservar les entrades gratuïtes per als balls de la faràndula i els espectacles infantils de la programació de Festes del Tura. Demà serà el torn de la resta d’espectacles musicals.

30 d'agost de 2021


Aquest dilluns, 30 d’agost de 2021, a les 10 h en punt s'obren les taquilles virtuals i presencials per poder reservar entrades per a les Festes del Tura 2021. Enguany, seguint les normatives i mesures dictades pel PROCICAT, els espais amb activitats han de tenir l’accés restringit i aforament limitat per prevenir i evitar contagis.  

Per això, i amb l’objectiu d’assegurar una correcta distribució de les entrades, des de l’organització de Festes del Tura es va marcar un protocol per assegurar que el màxim nombre de persones podien gaudir de les activitats programades per a la Festa Major d’Olot.

D’aquesta manera, la reserva d’entrades es portarà a terme en dues fases. La primera arrenca aquest mateix dilluns, 30 d’agost de 2021 a les 10 h. Des d’aquesta hora ja es poden reservar els actes de la faràndula olotina: Ball dels Gegants, Seguici, Presentació del Gegant Tim i Ball de les Espelmes; així com els espectacles familiars: Ambauka, Xiula, Lali BeGood i el Pot Petit. Tots els esdeveniments i entrades són gratuïtes i, en aquest sentit, és imprescindible disposar d’entrada per poder accedir a l’espectacle o activitat.

 

Reserva d’entrades telemàtica o presencial

Hi ha dues vies per aconseguir reservar les entrades gratuïtes: telemàticament o presencialment. D’una banda poden descarregar-se accedint al portal entrades.olot.cat. Allà, es pot escollir l’espectacle en qüestió i, per obtenir l’entrada, és necessari seguir els passos que es marquen al portal, registrant-se i aportant les dades personals a cada un dels esdeveniments que es vulgui assistir.

Tant es pot demanar una entrada individual com el paquet de 5 entrades, com a unitat familiar. Cal tenir en compte que només es permet utilitzar una vegada el DNI a cada acte i que no és necessari demanar entrada per als menors de 2 anys o aquells infants que no ocupin seients.

Al mateix temps, informar que és possible que el correu de confirmació i enviament de les entrades pugui demorar-se un xic degut al gran nombre d’assistents i persones que hi accedeixen simultàniament.

A part del web, també es poden aconseguir les entrades a través del punt de venda físic situat a la taquilla de la sala El Torín els dies 30 i 31 d’agost i 1 de setembre de 10 a 13 h i de 17 a 19 h.

Demà, dimarts 31 d’agost i dimecres 1 de setembre es podran reservar les entrades de la resta d’actes, incloses les que no s’hagin exhaurit durant el dia d’avui. En cas d’incidències o de no poder assistir a l’acte, els veïns i veïnes poden retornar fàcilment les entrades seguint els passos que trobaran en el correu de confirmació dels abonaments.

A part, les entrades reservades que no s’hagin utilitzat a l’inici de cada acte quedaran automàticament alliberades i es tornaran a posar a disposició dels usuaris.

En cas que hi hagi entrades sobrants, es podrà consultar i demanar al punt d’accés de cada recinte minuts abans de començar els espectacles. Es poden consultar els punts d’accés a través del nou web de Festes del Tura que s’ha creat al portal de l’Ajuntament d’Olot: https://www.olot.cat/festes-del-tura.htm.  

Algunes activitats com el concurs de pesca, l’OrienTura, el 3x3 per la igualtat, el Festival de Patinatge o el Ball Pla, es gestiona l’aforament de forma concreta i, per això, és necessari seguir les indicacions que s’especifiquen al web i al programa; ja que són actes que disposen d’un sistema propi de gestió.

En total, enguany s’ofereixen més de 25.000 entrades per als diferents actes de les Festes del Tura. A part del programa en format físic, també es pot consultar digitalment totes les activitats i espectacles a través del nou web de l’Ajuntament d’Olot www.olot.cat i mitjançant l’aplicació mòbil de Festes del Tura. Aquests dos espais, conjuntament amb les xarxes socials del consistori, informaran de qualsevol canvi, actualització o element del programa.

 

Festes adaptades a les mesures de prevenció per la COVID-19

Seguint les mesures pel coronavirus; és necessari que tothom porti mascareta durant tots els espectacles, des de l’inici fins a la seva finalització. A més, també cal que els assistents romanguin asseguts, segueixin les indicacions del personal de Festes del Tura, mantinguin la distància de seguretat d’1,5 metres i facin ús de gel hidroalcohòlic.

Les entrades no estaran numerades i serà el personal d’atenció al públic qui acomodarà els usuaris segons ordre d’arribada el dia en qüestió. Cal recordar que només podran moure les cadires dels escenaris i espais el personal d’atenció al públic

Enguany, les Festes del Tura no disposen de barraques ni hi haurà servei de bar a l’interior dels recintes. En total, s’han previst una cinquantena d’actes durant els 5 dies de festa; entre ells destaquen Suu, Marcel i Júlia, The Sey Sisters, Els Cremats, el Pony Pisador, Jazzwoman, Momi Maiga, El Pot Petit, Xiula o Ruesties Blues Band. A part, seguint la línia iniciada per la celebració de Corpus, per donar cabuda al màxim nombre d’assistents, les Festes del Tura inclouen un total de 8 sessions dels balls de la faràndula olotina.

A la plaça Major es podran veure ballar els Gegants, Cavallets i Cabeçuts dissabte 4 de setembre a 17.30 h i 19 h, diumenge 5 a les 10.30 h i 12 h, dimecres 8 a les 10.30 h i 12 h i 21.30 h i 23 h. Com és tradicional, les Festes del Tura 2021 també comptaran amb el pregó – que anirà a càrrec de la Unió Esportiva Olot que commemora el seu centenari – així com el Ball Pla, l’Adéu Vila d’Olot, el Ball de les Espelmes i l’espectacle pirotècnic de focs d’artifici que posarà punt final a les Festes del Tura 2021. A part, del 3 al 12 de setembre també es podrà gaudir de les atraccions de fires. 

 

 

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat