Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Agermanaments

OLOT, CIUTAT AGERMANADA I AMIGA

______

Al llarg dels anys, la capital de La Garrotxa ha establert lligams i vinculacions agermanant-se amb altres ciutats d'arreu del món; fet que ha permès establir contactes i interrelacions que han enriquit Olot socialment i culturalment. 

 

Agermanament amb Tuïr

Olot està agermanada amb la ciutat de Tuïr (França) per acord del Ple de l'Ajuntament d'11 de desembre de 1981, amb l'objectiu de promoure intercanvis culturals, turístics, socials i econòmics i de tots ordres, amb el suport que dóna el denominador comú de la catalanitat a banda i banda dels Pirineus.

Tuïr és una petita vila (7.551 habitants, l'any 2016) situada dins del Departament dels Pirineus Orientals, a la comarca del Rosselló. Fundada en el segle X al voltant de l'església de Sant Pere, destaca per l'elaboració de vi dolç natural i la producció de grava calcària.

 

|  Per saber-ne més: 

Consulta el web oficial de l'Ajuntament de Tuïr

 

Agermanament amb Hanga Roa

Olot està agermanada amb la població d'Hanga Roa, a l'Illa de Pasqua (Xile), per acord del Ple de l'Ajuntament de 30 d'abril de l'any 1982, amb la finalitat de promoure intercanvis culturals, socials i de tots els ordres, seguint el denominador comú geològic i artístic que comparteixen les dues ciutats. El promotor de l'agermanament va ser Antoni Pujador Estany (Barcelona, 1948-1993).

Hanga Roa és una vila i port (7.163 habitants, l'any 2017) de l'illa, dins de la regió de Valparaíso. L'activitat principal de la població, fundada en el segle XVIII, és l'acolliment de l'activitat turística generada al voltant dels moais, estàtues gegants antropomorfes de pedra volcànica.

 

|   Per saber-ne més: 

Consulta el web oficial de la municipalitat de Rapa Nui, on s'inclou Hanga Roa.

 

 

 

  • ACGAX. Servei d'Imatges. Fons Ajuntament d'Olot. Autor: Jesús Coma Rico, 1982

    ACGAX. Servei d'Imatges. Fons Ajuntament d'Olot. Autor: Jesús Coma Rico, 1982

  • ACGAX. Servei d'Imatges. Fons Ajuntament d'Olot. Autor desconegut, 1998

    ACGAX. Servei d'Imatges. Fons Ajuntament d'Olot. Autor desconegut, 1998

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat