Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Cultura i Educació

L'Àrea de Cultura i Educació de l'Ajuntament d'Olot promou l'educació com un dels principis de qualsevol actuació, individual o col·lectiva, que permeti el creixement integral de la persona per construir una societat més lliure, justa i equilibrada.

 

Tot i que tradicionalment cultura i educació acostumen a treballar com dos àmbits estancs, a Olot ja fa temps que aporten millors experiències educatives si estan fortament interconnectades. D'aquí que des de l'Ajuntament d'Olot s'ha impulsat un projecte pioner: la unificació de les àrees de cultura i educació.

L’educació no és només a les aules i posa el focus en la persona a totes les edats. Les escoles cada vegada demanen més experiències creatives i artístiques i les pràctiques de consum cultural són, en sí mateixes, una important font d’experiències educatives i creixement personal. Les polítiques i els projectes culturals i educatius persegueixen una mateixa fita: augmentar el nostre nivell de felicitat a través del coneixement i de l’experiència emocional de l’art. Esdevenir persones més crítiques, més reflexives, més diverses, més solidàries, més empàtiques i més lliures contribuint a la plena realització personal. Si aquests són els valors que mouen la ciutadania, aconseguirem viure en una societat més justa, més equitativa, més solidària, més cohesionada, més inclusiva, més culta i més pacífica.

Unir cultura i educació no pretén sumar sinó multiplicar. No es vol situar dos àmbits separats sota un mateix paraigües sinó que la intenció és hibridar programes, barrejar equips, crear projectes que superin fronteres i trenquin amb els compartiments estancs.

S'atenen infants i joves però, també a persones de totes les edats seguint el principi que l'educació és bàsica i necessària durant tota la vida i que és clau disposar d'una formació actualitzada i sempre renovada. Per tot això, es treballa per promoure condicions de plena igualtat, d'equilibri i harmonia entre identitat i diversitat. A través d'aquestes actuacions es fomenta una educació que té per objectiu transformar qualsevol forma de discriminació i afavorir i la llibertat d'expressió, la diversitat cultural, la creativitat i el diàleg en condicions d'igualtat.

 

 

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat