Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Més de 1.200 persones surten d’Olot amb l’Oxfam Intermón Trailwalker 2024

Els 300 equips que participen en la prova, que se celebra aquest dissabte i diumenge a Girona (Via Verde), han recaptat més de 350.000 euros que es destinaran a garantir l'accés a l'aigua potable a persones de comunitats vulnerables d'Àfrica, Amèrica. Llatina i Àsia.

 

6 d'abril de 2024


Uns 200 equips prenen part a les modalitats de 100 km i 55 km, que han sortit d'Olot, i arribaran a Girona i Sant Feliu de Guíxols respectivament. Uns altres 100 equips recorreran demà els 10 km entre Santa Cristina d’Aro i Sant Feliu de Guíxols. En total hi participen 1.800 persones.

 

L'Oxfam Intermón Trailwalker, el repte esportiu i solidari més gran per equips, celebra aquest cap de setmana la seva tretzena edició a Girona amb 2.300 participants, agrupats en més de 300 equips, que han aconseguit recaptar més de 338.000 euros. Una recaptació que servirà per garantir l'accés a aigua potable a 100.000 persones de comunitats vulnerables d'Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia que se n'han vist privades per les conseqüències de la crisi climàtica.

Un total de 200 equips han sortit aquest dissabte des d'Olot en les dues modalitats més exigents a nivell físic: les de 100 km i 55 km. Durant tot aquest cap de setmana recorreran, caminant o corrent, la Via Verda que uneix aquesta localitat amb Sant Feliu de Guíxols i Girona, respectivament. Els que realitzen la distància de 100 km han de cobrir en un màxim de 32 hores el recorregut, que també passa pels municipis de Sant Feliu de Pallerols, les Planes d'Hostoles, Amer, Anglès, Bescanó, Girona, Cassà de la Selva, Llagostera i Santa Cristina d'Aro. Per la seva banda, els participants en la modalitat de 55 km han de fer en un màxim de 16 hores el mateix recorregut però amb final a Girona.

D’altra banda, uns altres 100 participaran demà, diumenge a la marxa de 10 km, una modalitat més assequible per a tothom i pensada especialment per a famílies i grups d'amics que volen viure una experiència solidària i també lúdica. Santa Cristina d’Aro serà l’escenari de la sortida, mentre que Sant Feliu de Guíxols acollirà l´arribada.

Del total d'equips, el 75% s'han format en entorns corporatius, fet que consolida el Trailwalker com a esdeveniment idoni per fomentar el treball en equip. La participació femenina segueix la tendència a l'alça de les darreres edicions i s'ha situat aquest any al 55%.

 

Una experiència immersiva i altres sorpreses

Al llarg del recorregut, les persones que participen al Trailwalker poden comprovar l’impacte que suposa el seu esforç. Al llarg dels quilòmetres, els equips es podrán trobar amb uns cartells que els conviden a escoltar el testimoni de dues persones que reben suport d'Oxfam Intermón i del personal de l'organització que treballa a les comunitats.

Una proposta auditiva explica la problemàtica amb l'aigua a una regió del centre de Kenya a causa de la crisi climàtica i les solucions que aporta Oxfam Intermón. La història es divideix en nou peces breus que també poden escoltar les persones de suport de cada equip als punts de control.

Un dels testimonis que podran escoltar els participants és el d'Abdia Ibrahim, del comtat d'Isiolo, a Kenya: “Ara puc gaudir d'aigua neta i segura per beure i cuinar sense témer per la salut dels meus fills i filles, ja que ens donen productes per potabilitzar l’aigua i tancs d’emmagatzematge que ens permeten tenir aigua neta a casa durant més d'una setmana. A més, la possibilitat de banyar-nos diàriament és inigualable. Estàvem patint molt sense aigua”.

A més, a la meta de Girona es podran veure i tocar algunes de les solucions que planteja l'organització per garantir l'accés a aigua potable. A la meta de Sant Feliu hi haurà diverses sorpreses, entre les quals hi ha una piscina de boles, perquè les persones participants, les seves famílies i el públic que acudeixi a animar puguin acabar l'experiència d'una manera lúdica.

L'Oxfam Intermón Trailwalker ha comptat un any més amb Edurne Pasaban com a ambaixadora. Tot i que no ha pogut ser present perquè es troba precisament a Kenya, l'alpinista ha fet arribar un missatge d'ànim als equips. A més, l'activista mediambiental Jon Kareaga participa a la prova, completant la distància de 55 km al costat del seu equip.

 

Una prova que genera fidelitat

El Trailwalker és un desafiament que ‘enganxa’ moltes persones, motivades pel repte esportiu, per viure una experiència amb amistats i/o col·legues de treball o per estar vinculat a una causa solidària. En aquesta edició, l'organització ha decidit reconèixer aquelles persones que han repetit 10 o més vegades: Miguel Ángel García Purificación, la persona amb més Trailwalkers a les seves cames –supera la quinzena- amb el seu equip REUS SOLIDARI; Nicolau Municio, un dels veterans per edat i per participacions en el Trailwalker; Xavier Sant Riambau, Joan Ramón Caldés i Jordi Espert i Ferrer, Trailwalkers que fan llegenda participant tots ells en equips corporatius de Banc Sabadell; José María Comanu Lluch, també una llegenda de Caixa Popular; i un equip sencer, ELS ANGELS, format per Baldo Salvatella i Guilà, Jaume Blasco Carrau, Carles Curto Castro i Alex Ferrero Escudé, que ha repetit fins a deu cops. Aquests ‘Oxfam Trailwalker LEGEND’ han rebut una medalla de reconeixement en el moment de la sortida. A més, també s'ha lliurat un reconeixement amb forma de gota a l'equip BSZ Los Zafirs, el que més fons ha recaptat aquest any, i un altre a Banc Sabadell, l'empresa que més equips ha sumat.

 

L'objectiu: quilòmetres per aigua

Des del 2011, quan va tenir lloc la primera edició d'aquesta marxa solidària a Espanya, han participat a la prova gairebé 30.000 persones i s'han recaptat més de 8 milions d'euros per lluitar contra les conseqüències que l'emergència climàtica està tenint sobre els més vulnerables. A la passada edició, van participar més de 1.500 persones i es van recaptar més de 317.000 euros.

Participar a l'Oxfam Intermon Trailwalker és formar part del moviment global d'Oxfam contra la pobresa i la injustícia climàtica. La prova s'ha celebrat a nou països (Hong Kong, Corea del Sud, Índia, Austràlia, Nova Zelanda, Bèlgica, França, Gran Bretanya i Espanya) amb un mateix objectiu: fer front a les emergències humanitàries causades pel canvi climàtic com ara inundacions o sequeres.

La recaptació d’aquesta edició de l’Oxfam Intermón Trailwalker servirà, per exemple, per facilitar kits d’higiene familiar, latrines d’emergència i fonts d’aigua potable a poblacions vulnerables d’Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina.

 

 

 

 • WhatsApp Image 2024-04-06 at 9.14.31 AM (1)
 • WhatsApp Image 2024-04-06 at 9.14.38 AM (1)
 • WhatsApp Image 2024-04-06 at 9.14.40 AM (2)
 • WhatsApp Image 2024-04-06 at 9.16.27 AM

  + 5

 • WhatsApp Image 2024-04-06 at 9.15.30 AM
 • WhatsApp Image 2024-04-06 at 9.15.24 AM
 • WhatsApp Image 2024-04-06 at 9.14.31 AM
 • WhatsApp Image 2024-04-06 at 9.14.44 AM
 • WhatsApp Image 2024-04-06 at 9.15.26 AM
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat