Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Sismògraf

Culturals
Sismògraf 2019. Foto: Martí Albesa
El Festival que detecta el moviment

Descripció

El festival de dansa Sismògraf va néixer l'any 2009 amb la voluntat d'agrupar en un cicle les propostes de dansa que es feien dins la programació cultural de la ciutat d'Olot. Va arrencar gràcies a l'impuls del projecte europeu Ciutats 3.0 però sobretot gràcies a dos factors: l'existència de ballarins i coreògrafs professionals del territori i amateurs i d'un públic receptiu a la dansa.

Durant sis edicions el festival va portar propostes de dansa de tota mena al Teatre Principal d'Olot i també als carrers, parcs i places de la ciutat, a més d'organitzar activitats paral·leles per apropar la dansa als ciutadans a través de propostes tan engrescadores com les del DanDanDansa o el projecte Tots dansen.

El festival va anar creixent fins que en l'edició del 2015 va passar a ser un dels festivals estratègics per a les arts escèniques de la Generalitat de Catalunya, similar al Trapezi de Reus, Fira Tàrrega o La Mostra d'Igualada.

Des de llavors, Sismògraf treballa per ser l'epicentre de la dansa a Catalunya, amb un doble vessant: ser un mercat i una festa de la dansa. Alhora, també és un espai perquè professionals i creadors es trobin i així expandir la dansa dins les programacions culturals de les ciutats i, a la vegada, donar l'oportunitat al públic de gaudir d'espectacles de tots tipus i formats.

Correu Contacte

Telèfon Contacte

972279138

Data Aproximada

Abril
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat