Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Rehabilitació de la Residència Sant Jaume d’Olot

Import concedit

1.255.084,55 €

Actuacions

El projecte inclou complementar la reforma de les instal·lacions amb la rehabilitació d’unitats de convivència, la millora d’habitacions i espais comuns de la segona planta de la residència Sant Jaume d'Olot així com la millora de la climatització de les plantes i la instal·lació de plaques solars.

El projecte permetrà posar al dia les instal·lacions per adaptar-les al a normativa i és la segona fase de la reforma integral que es va posar en marxa el 2019 amb la consolidació del a primera unitat de convivència (17 places) amb espais més petits, personalitzats i moderns on els usuaris i usuàries poden decidir en cada moment com és el seu dia a dia.

Paral·lelament, també es preveu millorar arquitectònicament l’edifici, que compleix gairebé 40 anys de funcionament com a residència, garantint una millor confortabilitat dels residents, ampliant els espais acollidors per fomentar la relació entre les famílies i les persones que hi resideixen i garantint una millor eficiència energètica del recinte, amb la substitució dels tancaments, la climatització del centre i les instal·lació de plaques solars.

El projecte preveu les següents actuacions: 

  • Construcció d’un nou mòdul residencial a la segona planta amb 16 llits i espais de convivència.
  • Adaptació de la zona nord-oest amb un nou mòdul residencial de 8 llits.
  • Creació d’un nou mòdul residencial a la zona nord-est amb 8 llits.
  • Adequació i millora dels vestuaris per al equip professional i habilitació dels passadissos d’arribada.

D'aquesta manera es donarà per completada la reforma del 75 % de les places de la residència Sant Jaume.

També es disposa del projecte de rehabilitació de la resta d’edifici (plantes 3ª i 4ª) i del carrer Mulleras (antic pavelló Doctor Fàbregas que ja ha complert 50 anys), que permetrà que la ciutat disposi dels espais necessaris per a futurs serveis d’atenció a la gent gran.

 

| Programa subvenció

Línia 1 d’inversió per a nous centres residencials i d’atenció diürna i remodelació de centres existents del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.

Aquest programa d’ajudes forma part del Component 22 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea, mitjançant el fons Next Generation, que articula el “Pla de xoc per l’economia de les cures i reforç de les polítiques d’inclusió”, i en concret, dins la Inversió 3 relativa al “Pla Espanya país accessible” (C22.I3).

 

Fons_Montsacopa.jpg

 

 

Ajut atorgat a la Fundació Antic Hospital Sant Jaume d’Olot per resolució de 27 d’abril de 2023.
  • residencia-sant-jaume
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat