Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Olot presenta actuacions per valor de 2,35 MEUR als Fons Next Generation

L’Ajuntament d’Olot s’ha presentat a la convocatòria d’ajudes de la UE per impulsar un conjunt de set accions de millora i restauració del Parc Nou i l’espai Montsacopa. També es preveuen altres actuacions per potenciar les infraestructures ciclables i promocionar la transició digital i ecològica a la ciutat.

14 d'octubre de 2021


L’Ajuntament d’Olot ha sol·licitat un total de 2.355.520,65 € en ajudes dels fons Next Generation del Fons de Recuperació Econòmica de la Unió Europea per a impulsar un total de set projectes de millora de la mobilitat, restauració d’espais urbans, eficiència energètica així com transició digital i ecològica.

En concret, Olot s’ha focalitzat en la línia d’impuls de la transició verda i sostenibilitat turística amb un conjunt de sol·licituds que, principalment, giren entorn la sostenibilitat i la millora dels espais verds i la mobilitat de la ciutat. En primer lloc, s’ha demanat una ajuda de 200.000 euros per a la restauració ambiental del Parc Nou, una ajuda d’1.056.853,81 per a la gestió i potenciació del volcà Montsacopa així com 200.000 euros per a impulsar noves infraestructures ciclistes, seguint la línia i objectius marcats del projecte participatiu Olot Pedala.

D’altra banda, també s’han demanat 135.555,93 euros per a la millora dels camins de Batet de la Serra amb la voluntat d’impulsar una mobilitat més sostenible a la ciutat. Per últim, també hi consten projectes de transició digital i turisme ambiental per valor de 488.739 €.

Pel que fa al Parc Nou, la proposta té per objectiu potenciar la conservació de la flora autòctona de la zona, mantenint l’essència de jardí botànic, la substitució de tanques i renovació del mobiliari urbà, la reparació de camins, sotabosc i millora de la impermeabilització de l’estany del parc així com el sistema de distribució d’aigua de les basses, entre moltes altres actuacions amb la voluntat de millorar-ne l’ús públic.

En el cas del projecte vinculat amb el volcà Montsacopa, la sol·licitud inclou actuacions que s’allargarien fins al 2024 i que permetrien la realització d’estudis topogràfics, el soterrament de la línia elèctrica i la millora i adequació dels camins, neteja i senyalització així com la rehabilitació de les torres de guaita i la muralla del fort.

Pel que fa als nous itineraris ciclables, el projecte es basa en les necessitats i demandes detectades a través del procés participatiu Olot Pedala i la redacció del Pla de Foment de la Mobilitat en bicicleta i vehicles VMP focalitzats principalment en la implantació d’un carril bici a la carretera de Les Tries amb la voluntat de connectar els diferents amb el centre de la ciutat. Aquesta actuació forma part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançada per la Unió Europea - NextGenerationEU. 

Els projectes s’inclouen en el Pla Comarcal "La Garrotxa soft & smart county. Destino turístico sostenible e inteligente" que s’ha presentat al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme que té previst resoldre la convocatòria properament. En total, s’han previst accions per valor de 8.396.607 € a diferents municipis de la comarca en una acció coordinada des de Turisme Garrotxa i el Consell Comarcal de la Garrotxa.

 

 Plans_NextGeneration_V2.png

 

 

  • Next_3
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat