Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Nous ajuts a l’autoconsum i emmagatzematge d’energies renovables

Les ajudes estan finançades per la Unió Europea a través dels programes Next Generation i, des del programa GarrotxaDomus, ofereixen informació i assessorament gratuït per gestionar les sol·licituds.  

 

15 de desembre de 2021


Ahir, dimarts 14 de desembre de 2021  s'ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya la convocatòria per sol·licitar els ajuts a renovables. A partir d’avui, dimecres 15 de desembre, ja es poden realitzar els tràmits. 

Aquesta nova convocatòria d’ajudes van dirigides a qualsevol persona propietària d'un habitatge unifamiliar o plurifamiliar, comunitat de veïns, persona propietària o arrendatària d'un establiment turístic i a l'administració pública.

Els ajuts porten el nom de: Ajuts a l'autoconsum i emmagatzematge d'energia renovable, i a la implantació de sistemes tèrmics renovables en el sector residencial i estan finançats per la Unió Europea a través dels programes Next Generation. En total, a tot Catalunya s’ha previst una aportació de 114.988.848 €.

A continuació es detallen els programes previstos:

  • Programa d’incentius 1: Realització d'instal·lacions d'autoconsum, amb fonts d'energia renovable (fotovoltaica o eòlica), en el sector serveis, amb o sense emmagatzematge.
  • Programa d’incentius 2: Realització d'instal·lacions d'autoconsum, amb fonts d'energia renovable (fotovoltaica o eòlica), en altres sectors productius de l'economia, amb o sense emmagatzematge.
  • Programa d’incentius 3: Incorporació d’emmagatzematge en instal·lacions d'autoconsum, amb fonts d'energia renovable, ja existents en el sector serveis i altres sectors productius.
  • Programa d’incentius 4: Realització d'instal·lacions d'autoconsum, amb fonts d’energia renovable, en el sector residencial, les administracions públiques i el tercer sector, amb o sense emmagatzematge.
  • Programa d’incentius 5: Incorporació d’emmagatzematge en instal·lacions d'autoconsum, amb fonts d'energia renovable, ja existents en el sector residencial, les administracions públiques y el tercer sector.
  • Programa d’incentius 6: Realització d'instal·lacions d'energies renovables tèrmiques en el sector residencial. Inclou les tecnologies solar tèrmica, biomassa, geotèrmica, hidrotèrmica o aerotèrmica (exceptuant les tecnologies aire-aire) per climatització i/o aigua calenta sanitària a habitatges.

A continuació podeu consultar tots els detalls a travé de la Resolució de la convocatòria d’aquestes ajudes.

En aquest sentit, des del GarrotxaDomus ofereixen informació i assessorament gratuït per aquelles persones que vulguin gestionar les sol·licituds. A més, els tècnics i responsables acompanyaran durant tot el procés de reforma assessorant tècnicament, administrativament i financerament.

 

 

  • Captura de pantalla 2021-12-15 115440
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat